Međimursko kolinjsko pisano pečenje
Sastojci:
- 1 kg svinjskog mesa bez kosti
- 25 dag svinjske jetre
- 25 dag svinjskih bubrega
- 25 dag svinjskog srca
- 40 dag svinjskih pluća
- 2 glavice luka
- 2 režnja češnjaka
- 2 žlice brašna
- mljevena crvena paprika (slatka)
- mast
- papar
- sol
Priprema:
Meso i iznutrice dobro operite i narežite na manje komade. Na zagrijanoj masti popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak i mljevenu papriku, a zatim dodajte narezano meso i iznutrice. Sve zajedno pirjajte uz dolijevanje tople vode, da meso i iznutrice posve omekšaju. Tada meso i iznutrice pospite brašnom, zalijte s malo tople vode, posolite i popaprite pa još malo sve zajedno propirjajte. Ovako pripravljeno jelo najbolje prija s kuhanim slanim krumpirom, posutim mljevenim kuminom i uz salatu od kiselih paradajz-paprika iz zimnice ili kiselog kupusa.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 8
- Vaše oznake (tagovi): pisano pečenje / međimursko jelo / mesno jelo
- Sastojci: svinjsko srce / svinjsko meso / svinjski bubreg / svinjska pluća / svinjska jetra / sol / papar / mljevena crvena paprika / mast / luk / češnjak / brašno