Mesne kuglice na riži
Ovaj recept sam probala kod tete na moru i odmah ga zapisala. Sastojci zvuce nemoguce za iskombinirati, ali kad jednom probate...mmmmmm.....
Sastojci:
- 250 g riže dugog zrna
- sol
- jedna mala limenka oguljenih rajčica (400 g)
- 100 g tvrdog sira svježe naribanog
- dvije kriške tosta
- jedna vezica peršina
- jedna glavica crvenog luka
- jedna žlica kapara
- dva fileta inćuna u ulju (po želji)
- 600 g mljevenog mesa
- jedno jaje
- papar
Priprema:
Rižu zakuhati u dvostrukoj količini vode i malo soli. Pokriveno, na laganoj vatri, kuhajte 15 minuta. Rajčice narezati na manje koamde. Uz sok i sir, rižu miješati i zasipati u posudu za pečenje. Prethodno zagrijati pećnicu na 200 °C.
Sa tosta skinite koru i sitno izmrvite. Operite peršin, luk ogulite, nasjeckajte na sitne komadiće. Kapar i inćune također malo usitniti.Ove sastojke pomiješati s mljevenim mesom i jajem, dodati sol i papar i umijesiti. Formirati kuglice, staviti ih na rižu. U pećnici (srednji nivo, temperatura 180 stupnjeva) pecite 25 minuta.