Mesne kuglice na riži

recepti_bez_slike
250 g riže dugog zrna sol jedna mala limenka oguljenih rajčica (400 g) 100 g tvrdog sira svježe naribanog dvije kriške tosta jedna vezica peršina jedna glavica crvenog luka jedna žlica kapara dva fileta inćuna u ulju (po želji) 600 g mljevenog mesa jedno jaje papar Priprema: Rižu zakuhati u dvostrukoj količini vode i malo soli. Pokriveno, na laganoj vatri, kuhajte 15 minuta. Rajčice narezati na manje koamde. Uz sok i sir, rižu miješati i zasipati u posudu za pečenje. Prethodno zagrijati pećnicu na 200 °C. Sa tosta skinite koru i sitno izmrvite. Operite peršin, luk ogulite, nasjeckajte na sitne komadiće. Kapar i inćune također malo usitniti.Ove sastojke pomiješati s mljevenim mesom i jajem, dodati sol i papar i umijesiti. Formirati kuglice, staviti ih na rižu. U pećnici (srednji nivo, temperatura 180 stupnjeva) pecite 25 minuta. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+718)
Ovaj recept sam probala kod tete na moru i odmah ga zapisala. Sastojci zvuce nemoguce za iskombinirati, ali kad jednom probate...mmmmmm.....

Sastojci:

  • 250 g riže dugog zrna
  • sol
  • jedna mala limenka oguljenih rajčica (400 g)
  • 100 g tvrdog sira svježe naribanog
  • dvije kriške tosta
  • jedna vezica peršina
  • jedna glavica crvenog luka
  • jedna žlica kapara
  • dva fileta inćuna u ulju (po želji)
  • 600 g mljevenog mesa
  • jedno jaje
  • papar

Priprema:

Rižu zakuhati u dvostrukoj količini vode i malo soli. Pokriveno, na laganoj vatri, kuhajte 15 minuta. Rajčice narezati na manje koamde. Uz sok i sir, rižu miješati i zasipati u posudu za pečenje. Prethodno zagrijati pećnicu na 200 °C.
Sa tosta skinite koru i sitno izmrvite. Operite peršin, luk ogulite, nasjeckajte na sitne komadiće. Kapar i inćune također malo usitniti.Ove sastojke pomiješati s mljevenim mesom i jajem, dodati sol i papar i umijesiti. Formirati kuglice, staviti ih na rižu. U pećnici (srednji nivo, temperatura 180 stupnjeva) pecite 25 minuta.

Prosjek: 4 (+718)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)