Mesne okruglice u talijanskom umaku
Isprobajte okruglice na način kako to rade talijani. Podsjeća me na toskansku kuhinju i prekrasnu Firenzu. Dobar tek!
Sastojci:
- 500 g miješanog mljevenog mesa
- 2 glavice luka
- 2 režnja češnjaka
- 4 žlice maslinova ulja
- sol
- papar
- 300 g tjestenine
- žlica sušenog mediteranskog bilja
- 2 žlice naribanog parmezana
- krušne mrvice ( 4 žlice)
- jedno jaje
- veća limenka pelata
Priprema:
Stavite ulje u tavicu da se zagrije. Do tad luk i češnjak oljuštite i narežite, pirjajte. Sada polovicu luka i češnjaka izgrabite, pelat usitnite i umješajte u smjesu luka i češnjaka koja je preostala.
Kuhajte u tavi na laganoj vatri cca pola sata. Izmješajte sada meso sa popirjanim lukom češnjakom te dodajte mrvice, jaje, parmezan i začinsko bilje. Izmješajte dobro sve zajedno. Dodajte sol i papar. Navlačite ruke pa počnite s oblikovanjem kuglica. Pržite na ulju, dodajte ih zatim umaku i ostavite 10 tak minuta da stoji. Tjesteninu, nakon što skuhate, ocijedite, a umak prema želji još poslite, popaprite, i poslužite s kuglicama i tjesteninom.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): jela od mljevenog mesa
- Sastojci: ulje / tjestenina / sol / parmezan / papar / mljeveno meso / luk / krušne mrvice / jaje / jaja / crveni luk / češnjak