Odranski riblji paprikaš od štuke
Sastojci:
- 1 štuka od 1,25 kg
- 3 glavice luka
- 2,5 dl bijelog vina
- 2 dl kiselog vrhnja
- 2 žumanca
- l lovorov list
- mljevena crvena paprika (slatka)
- mast
- papar
- sol
Priprema:
Ribu očistite, operite i narežite na komade. Na masti popržite nasjeckani luk, pospite mljevenom paprikom, posolite i popaprite. Zalijte vinom i l dl vode, dodajte lovorov list i narezanu ribu pa na laganoj vatri kuhajte oko pola sata. Za vrijeme kuhanja posudu samo protresite. Kuhani paprikaš začinite mješavinom kiselog vrhnja i žumanca. Poslužite uz kuhani slani krumpir posut nasjeckanim peršinovim listom. Riječnu ribu, a i veću morsku, možete dulje sačuvati svježom ako je najprije nasolite, a onda umotate u čistu krpu natopljenu octom. Ovako balzamiranu spremite je u hladnjak, ali je nakon dan-dva obvezno zgotovite.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 2
- Vaše oznake (tagovi): riblje jelo / paprikaš od štuke / paprikaš
- Sastojci: vino / štuka / sol / papar / mast / luk / lovorov list / kiselo vrhnje / jaje / crvena paprika