Odranski riblji paprikaš od štuke

recepti_bez_slike
1 štuka od 1,25 kg 3 glavice luka 2,5 dl bijelog vina 2 dl kiselog vrhnja 2 žumanca l lovorov list mljevena crvena paprika (slatka) mast papar sol Priprema: Ribu očistite, operite i narežite na komade. Na masti popržite nasjeckani luk, pospite mljevenom paprikom, posolite i popaprite. Zalijte vinom i l dl vode, dodajte lovorov list i narezanu ribu pa na laganoj vatri kuhajte oko pola sata. Za vrijeme kuhanja posudu samo protresite. Kuhani paprikaš začinite mješavinom kiselog vrhnja i žumanca. Poslužite uz kuhani slani krumpir posut nasjeckanim peršinovim listom. Riječnu ribu, a i veću morsku, možete dulje sačuvati svježom ako je najprije nasolite, a onda umotate u čistu krpu natopljenu octom. Ovako balzamiranu spremite je u hladnjak, ali je nakon dan-dva obvezno zgotovite.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+825)

Sastojci:

  • 1 štuka od 1,25 kg
  • 3 glavice luka
  • 2,5 dl bijelog vina
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 2 žumanca
  • l lovorov list
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • mast
  • papar
  • sol

Priprema:

Ribu očistite, operite i narežite na komade. Na masti popržite nasjeckani luk, pospite mljevenom paprikom, posolite i popaprite. Zalijte vinom i l dl vode, dodajte lovorov list i narezanu ribu pa na laganoj vatri kuhajte oko pola sata. Za vrijeme kuhanja posudu samo protresite. Kuhani paprikaš začinite mješavinom kiselog vrhnja i žumanca. Poslužite uz kuhani slani krumpir posut nasjeckanim peršinovim listom. Riječnu ribu, a i veću morsku, možete dulje sačuvati svježom ako je najprije nasolite, a onda umotate u čistu krpu natopljenu octom. Ovako balzamiranu spremite je u hladnjak, ali je nakon dan-dva obvezno zgotovite.

 

Prosjek: 4 (+825)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)