1 1/4 l govedske juhe
2 žemlje
1 dag luka
zeleni peršin
3 dag masti
1 dl mlijeka
1 jaje
3 dag brašna
sol
priprema:
Žemlje se izrežu na male kockice i malo poprže na masti. Odvojeno se isprži na masti sitno nasjeckani luk. Mlijeko i jaje se razmute te zaliju žemlje. Kad ove omekšaju, doda se luk i peršin i brašno, zatim se rade male okruglice, kuhaju 10 minuta u slanoj vodi i stave u juhu.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+823)
Sastojci:
- 1 1/4 l govedske juhe
- 2 žemlje
- 1 dag luka
- zeleni peršin
- 3 dag masti
- 1 dl mlijeka
- 1 jaje
- 3 dag brašna
- sol
priprema:
Žemlje se izrežu na male kockice i malo poprže na masti. Odvojeno se isprži na masti sitno nasjeckani luk. Mlijeko i jaje se razmute te zaliju žemlje. Kad ove omekšaju, doda se luk i peršin i brašno, zatim se rade male okruglice, kuhaju 10 minuta u slanoj vodi i stave u juhu.