Ječmena kaša (krupa)
Sastojci:
- 25 dkg ječmene kaše
- 2 dkg luka
- 4 dkg masti
- češnjak
- 3 dkg brašna
- zeleni peršin
- sol
- papar
- crvena paprika.
Priprema:
Ječmena kaša se probere, dobro opere i stavi u mnogo vode kuhati. Kad je mekana, stavi se na zaprešku na kojem se ispržio sitno nasjeckani luk i češnjak. Zapreška se zalije najprije hladnom vodom, a onda se doda voda u kojoj se kuhala kaša. Soli se i papri, doda malo usoljene samljevene crvene paprike i pusti kuhati. Kad je varivo dovoljno kuhano, doda se sitno nasjeckani zeleni peršin i po želji kiselo vrhnje.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): ječmena kaša / ječmena krupa
- Sastojci: brašno / češnjak / crvena paprika / kaša / luk / mast / papar / sol / zeleni peršin
Niky, svaka Vam čast, vi ste se prvi prijavili na natječaj!! Odmah dodajemo plusić za zalaganje :)
Ovako isto ja radim,samo dodajem malo suhog emsa i samim tim poboljšam cijeli okus ječmene kaše ;:)
neki dan sam radila ovo moje omiljeno varico. No, moja varijanta je malo kompliciranija od ove. Ječmena kaša (krupa) na varivo mi je nafinija kad prvo na malo masnoće bacim luk, a kad prodinsta dodam paprike,mrkve, češnjaka, krumpira, cvjetače, rajčice ili bilo kojeg povrća koje nađem u frižderu. kad omekša usitnim štapnim mikserom, dodam začina (sol, papar, vegeta,peršin, lovorov list, crvena paprika) i ubacim ječmenu kašu. Podlijem vodom i kuham. kad je gotova,ubacim malo kuhanog graha i varivo od ječmene kaše je gotovo. Uz to kobasice i ručak je za 5.