Olgine poške
Sastojci
- 6 žumanjaka
- 14 dkg šećera
- korica od limuna
- 10 dkg oraha
- 8 dkg brašna
- 6 bjelanjaka (snijeg)
- malo praška za dizanje
Krema:
- 2 cijela jaja
- 14 dkg šećera
- 14 dkg maslaca
- 10 dkg oraha
- rum
Postupak pripreme
Orahe očistite i sameljite. Koricu od limuna fino isjeckajte, a žumanjke i šećer miješajte sve dok smjesa ne postane pjenasta. Dodajte samljevene orahe, koricu od limuna, snijeg i prosijano brašno s malo praška. Smjesu stavite peći u namazanu posudu.
Kad je smjesa pečena, razrežite ju i nadjenite ovim nadjevom: cijela jaja i šećer tucite na pari dok sve ne postane gusto. Kad se smjesa ohladi, umiješajte u pjenasto izmiješani maslac, dodajte samljevene orahe i malo ruma. Kolač odozgo prelijte glazurom od čokolade, a kad se ona osuši, izrežite na četvrtine.
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: šećer / rum / maslac / korica od limuna / jaja / brašno