3 žumanjka
3 žlice šećera
3 žlice brašna
3 bjelanjka snijeg
8 dag marmelade
2 dag šećera
Postupak pripreme
U čvrsti snijeg utucite žumanjke i šećer, pa kad je smjesa gusta, utucite brašno i stavite peći u okruglu namazanu posudu. Kad je pečeno, namažite marmeladom, preklopite i pospite šećerom. Servirajte toplo.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+805)
Sastojci
- 3 žumanjka
- 3 žlice šećera
- 3 žlice brašna
- 3 bjelanjka snijeg
- 8 dag marmelade
- 2 dag šećera
Postupak pripreme
U čvrsti snijeg utucite žumanjke i šećer, pa kad je smjesa gusta, utucite brašno i stavite peći u okruglu namazanu posudu. Kad je pečeno, namažite marmeladom, preklopite i pospite šećerom. Servirajte toplo.
tražeći recept za ukusan i orginalan recept za omlet (pritom mislim na ono što mi zovemo trajbana/mućkana jaja kad se jaja izmućkaju, posole, bace na vrućumasnoću i zapeku) naišla sam na ovaj recept. Zapavo, ovaj omlet može poslužiti i kao desert i kao doručak/večera. jako je fino i brzo i jednostavno gotovo.