Oslić na korčulanski način

recepti_bez_slike
1 kg oslića 1 glavica luka 2 režnja češnjaka 50 dag rajčice 2 dl bijelog vina 4 žlice brašna 1 limun 8 komada crnih maslina prstohvat bosiljka maslinovo ulje papar sol Priprema: Ribu očistite, operite i posušite, pa narežite na deblje ploške. Nakapajte ih limunovim sokom s jedne i druge strane, posolite i uvaljajte u brašno. Zatim ribu kratko popržite na malo ulja. U posebnoj posudi na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, zatim dodajte oguljenu, i na komade narezanu rajčicu, i nasjeckani češnjak, pa napola ispirjajte. Tada je pospite paprom, dodajte vino i bosiljak, izmiješajte i izlijte u prikladnu posudu. Na umak poslažite polu pržene osliće, a oko njih masline, stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite oko 30 minuta. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+136)
Ovo ukusno, sočno i pikantno jelo pravi je izbor za ljetne dane. A male zamrznute ribe i fileti pripravljaju se bez odmrzavanja. Npr: uz ovo ukusno jelo poslužite prilog od kukuruznih žganaca.

Sastojci:

  • 1 kg oslića
  • 1 glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 50 dag rajčice
  • 2 dl bijelog vina
  • 4 žlice brašna
  • 1 limun
  • 8 komada crnih maslina
  • prstohvat bosiljka
  • maslinovo ulje
  • papar
  • sol

Priprema:

Ribu očistite, operite i posušite, pa narežite na deblje ploške. Nakapajte ih limunovim sokom s jedne i druge strane, posolite i uvaljajte u brašno. Zatim ribu kratko popržite na malo ulja. U posebnoj posudi na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, zatim dodajte oguljenu, i na komade narezanu rajčicu, i nasjeckani češnjak, pa napola ispirjajte. Tada je pospite paprom, dodajte vino i bosiljak, izmiješajte i izlijte u prikladnu posudu. Na umak poslažite polu pržene osliće, a oko njih masline, stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite oko 30 minuta.

Prosjek: 4 (+136)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)