Oslić na korčulanski način
Ovo ukusno, sočno i pikantno jelo pravi je izbor za ljetne dane. A male zamrznute ribe i fileti pripravljaju se bez odmrzavanja. Npr: uz ovo ukusno jelo poslužite prilog od kukuruznih žganaca.
Sastojci:
- 1 kg oslića
- 1 glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- 50 dag rajčice
- 2 dl bijelog vina
- 4 žlice brašna
- 1 limun
- 8 komada crnih maslina
- prstohvat bosiljka
- maslinovo ulje
- papar
- sol
Priprema:
Ribu očistite, operite i posušite, pa narežite na deblje ploške. Nakapajte ih limunovim sokom s jedne i druge strane, posolite i uvaljajte u brašno. Zatim ribu kratko popržite na malo ulja. U posebnoj posudi na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, zatim dodajte oguljenu, i na komade narezanu rajčicu, i nasjeckani češnjak, pa napola ispirjajte. Tada je pospite paprom, dodajte vino i bosiljak, izmiješajte i izlijte u prikladnu posudu. Na umak poslažite polu pržene osliće, a oko njih masline, stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite oko 30 minuta.