Oslić u umaku od kopra
Sastojci:
- 75 dag zamrznutih fileta oslića
- 1 žumance
- 2 žlice brašna
- 4 žlice kiselog vrhnja
- 3 dl mlijeka
- 1 lovorov list
- 1 žlica limunovog soka
- 1 grančica kopra
- 1 grančica celerovog lista
- ulje
- vegeta
- sol
Priprema:
Ribu narežite na komede dok je još zamrznuta. Zatim je stavite da se kuha u posoljenoj vodi s lovorovim listom, grančicom celerovog lista i žlicom limunovog soka. Istovremeno na ulju popržite brašno, dodajte nasjeckani kopar, zalijte mlijekom i na laganoj vatri kuhajte da se umak zgusne. Posolite i dodajte malo vegete.
U umak umiješajte kiselo vrhnje, žumance i limunov sok. Kuhanu ribu ocijedite, stavite u prikladnu posudu i prelij te pripravljenim umakom od kopra. Poslužite uz rižu, koju ste pripravili pirjanjem svezicom narezanog povrća za juhu.
- Vaše oznake (tagovi): ribe mekušci i plodovi mora / oslić / lovorov list
- Sastojci: ulje / sol / oslić / lovorov list / kopar / kiselo vrhnje / brašno