Paprikaš od srnetine na vukomerički način
E sad, iza ovog recepta stoji duga priča, ali kad se mi lovci okupimo, ovako ga pravimo. Ovo je inače odličan recept tj specijalitet turopoljskih Vukomeričkih gorica, koji možete poslužiti s kuhanim oguljenim slanim krumpirom, narezanim na veće komade, prelivenim zagrijanim maslacem, posoljenim i posutim mljevenim kuminom. Ukus - nema mu ravnog
Sastojci:
- 80 dag srnećeg mesa od plećke
- 2 dl kiselog mlijeka
- 10 dag suhe slanine
- 3 glavice luka
- 2 češnja češnjaka
- 15 dag vrganja
- 1 dl crnog vina
- prstohvat majčine dušice
- 1 lovorov list
- mljevena crvena paprika (slatka)
- ulje
- vegeta
- papar
- sol
priprema:
Srnetinu, koja je 24 sata, prelivena kiselim mlijekom, odležala na hladnom mjestu, narežite na veće komade. Zatim na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk i na kockice narezanu slaninu, dodajte meso i zajedno malo popržite i pospite mljevenom paprikom. Tada dodajte očišćene, oprane i na listiće narezane vrganje, posolite, popaprite, dodajte lovorov list i nasjeckani i zgnječeni češnjak. Na laganoj vatri pirjajte, uz povremeno zalijevanje mješavinom vina i tople vode. Potkraj pirjanja umiješajte vegetu i majčinu dušicu.
- Vrijeme pripreme: 2 dana
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): srneći recept
- Sastojci: vrganji / vino / vegeta / ulje / srneće meso / sol / slanina / papar / majčina dušica / luk / lovorov list / kiselo mlijeko / crvena paprika / češnjak