Pastirska kajgana
Pripremite sami pastirski specijalitet, posebno npr ako želite prijatelje iznenaditi s nečin novim a nemate ideje.Pozovite ih na pastirsku večeru
Sastojci:
- 6 jaja
- 20 dag ovčjeg mladog sira
- 2 dl ovčjeg kiselog vrhnja
- 10 dag suhe mesnate slanine
- 3 žlice brašna
- 1 dl mlijeka
- ulje
- papar
- sol
postupak pripreme:
Na ulju popržite slaninu narezanu na kockice, zatim dodaj te razmućena jaja pomiješana s brašnom i mlijekom, posolite, popaprite, pa uz miješanje pržite da se jaja stvrdnu. Zatim prženu kajganu istresite u zdjelu, prelijte je zagrijanim kiselim vrhnjem i pospite izmrvljenim sirom. Ova kajgana dobro prija uz salatu od pečenih paprika.
- Vrijeme pripreme: 20 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): pastirsko jelo
- Sastojci: kiselo vrhnje / jaja