Pastirska kajgana

Autor: Kod mane   (palac x 5555) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
6 jaja 20 dag ovčjeg mladog sira 2 dl ovčjeg kiselog vrhnja 10 dag suhe mesnate slanine 3 žlice brašna 1 dl mlijeka ulje papar sol postupak pripreme: Na ulju popržite slaninu narezanu na kockice, zatim dodaj te razmućena jaja pomiješana s brašnom i mlijekom, posolite, popaprite, pa uz miješanje pržite da se jaja stvrdnu. Zatim prženu kajganu istresite u zdjelu, prelijte je zagrijanim kiselim vrhnjem i pospite izmrvljenim sirom. Ova kajgana dobro prija uz salatu od pečenih paprika.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)
Pripremite sami pastirski specijalitet, posebno npr ako želite prijatelje iznenaditi s nečin novim a nemate ideje.Pozovite ih na pastirsku večeru

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 20 dag ovčjeg mladog sira
  • 2 dl ovčjeg kiselog vrhnja
  • 10 dag suhe mesnate slanine
  • 3 žlice brašna
  • 1 dl mlijeka
  • ulje
  • papar
  • sol

postupak pripreme:

Na ulju popržite slaninu narezanu na kockice, zatim dodaj te razmućena jaja pomiješana s brašnom i mlijekom, posolite, popaprite, pa uz miješanje pržite da se jaja stvrdnu. Zatim prženu kajganu istresite u zdjelu, prelijte je zagrijanim kiselim vrhnjem i pospite izmrvljenim sirom. Ova kajgana dobro prija uz salatu od pečenih paprika.

 

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)