1 guska od oko 3 1 kg
1 kg mlinaca
5 dag guščje masti, može i ulja ili svinjske masti
10 dag džema od brusnica ili od borovnica
sol i papar
Priprema guske
Pecite gusku koju ste prethodno posolili i popaprili izvana i iznutra u vreloj pećnici, na guščjom masti premazanom limu, prsiju okrenutih prema gore, dok ne dobije koricu, stalno podlijevajući pticu vlastitim sokom od pečenja. Pa smanjite temperaturu i nastavite peći dok joj se pregibi na batku i karabatku ne počnu odvajati od kosti. Tada je gotova! Izvadite gusku i u njezinu masnoću umiješajte skuhane mlince koje ste posolili i popaprili. Vratite gusku na lim i ukrasite džemom od brusnica koji služite i kao prilog pečenju.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3.7 (+3)
Potrebno:
- 1 guska od oko 3 1 kg
- 1 kg mlinaca
- 5 dag guščje masti, može i ulja ili svinjske masti
- 10 dag džema od brusnica ili od borovnica
- sol i papar
Priprema guske
Pecite gusku koju ste prethodno posolili i popaprili izvana i iznutra u vreloj pećnici, na guščjom masti premazanom limu, prsiju okrenutih prema gore, dok ne dobije koricu, stalno podlijevajući pticu vlastitim sokom od pečenja. Pa smanjite temperaturu i nastavite peći dok joj se pregibi na batku i karabatku ne počnu odvajati od kosti. Tada je gotova! Izvadite gusku i u njezinu masnoću umiješajte skuhane mlince koje ste posolili i popaprili. Vratite gusku na lim i ukrasite džemom od brusnica koji služite i kao prilog pečenju.
ispravljeno ~X(
Hej, to ste mislili na gusku od 3 kg? Gusku inače operem i izvana i iznutra i obrišem prije nego bilo šta počnem raditi.Žena u selu neki dan bila dosadna pa iz šrkinje tati izvadila i uvalila dvije guske. Pa sam umjesto s mlincima napravila s jabukama, isto je bila ok.