Mlinci na varaždinski
Sastojci:
- 800 g domaćih mlinaca
- 200 g sušenog hamburgera
- 3 dcl kiselog vrhnja
- 2 dcl slatkog vrhnja
- 800 g svježeg kravljeg sira
- 50 g maslaca
- 1 dcl ulja
- sol, papar
- 100 g sira "Varaždinca"
Priprema:
Na ulju prepržimo hamburger narezan na kockice, dodamo ga protisnutom siru, posolimo, popaprimo i sve pomiješamo s kiselim vrhnjem tako da smjesa postane glatka.
Mlince oparimo u kipućoj slanoj vodi i dobro pazimo da se ne potrgaju. Ohladimo ih i posušimo.
Posudu u kojoj ćemo peći mlince premažemo maslacem i slažemo jedan red mlinaca, jedan red nadjeva i to tako da svaki red mlinaca poškropimo uljem, a najgornji sloj posipamo ribanim sirom. Sve prelijemo slatkim vrhnjem i zapečemo 40 minuta u pećnici.
Mlince možete poslužiti kao toplo predjelo ili kao samostalno jelo.
Link izvora / potpis autora: Damir Crleni
- Vaše oznake (tagovi): mlinci