1 patka od 2,20 kg
1 jaje
4 jabuke
10 dag riže
1 režanj češnjaka
1 grančica peršinovog lista
maslac
ulje
papar
sol
Priprema:
Patku dobro operite, ocijedite, osušite i posolite s vanjske i unutarnje strane, pa je ostavite da na hladnom mjestu odleži 1 sat. Rižu skuhajte, ocijedite, ohladite pa joj dodajte nastrugana jetrica, nasjeckani češnjak, jaje i nasjeckani peršinov list, posolite i popaprite. Tim nadjevom napunite trbušnu šupljinu patke. Otvor zašijte bijelim koncem da nadjev prilikom pečenja ne ispadne. Položite je u namašćeni lim i prelijte mješavinom ulja i vode. Stavite je u zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj vatri. Za cijelo vrijeme pečenja, koje traje oko 2 sata, patku prelijevajte vlastitim sokom. Ako tekućina iz masnoće u limu ispari, dodajte malo tople vode da sok ne izgori. Za vrijeme pečenja patku 2 do 3 puta okrenite da bude ravnomjerno peèena, a kožica posvuda zlatnožute boje. Potkraj pečenja jabuke operite, ogulite, izvadite im sredinu, pa na to mjesto utisnite malo maslaca pomiješanog s paprom. Poslažite ih pored patke i nastavite s pečenjem i prelijevanjem i patke I jabuka. S pečene patke odstranite konac, narežite je tako da na svakom komadu bude i nadjeva. Poslužite zajedno s pečenim jabukama, »slamicorn« od krumpira i zelenom salatom.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+956)
Sastojci:
- 1 patka od 2,20 kg
- 1 jaje
- 4 jabuke
- 10 dag riže
- 1 režanj češnjaka
- 1 grančica peršinovog lista
- maslac
- ulje
- papar
- sol
Priprema:
Patku dobro operite, ocijedite, osušite i posolite s vanjske i unutarnje strane, pa je ostavite da na hladnom mjestu odleži 1 sat. Rižu skuhajte, ocijedite, ohladite pa joj dodajte nastrugana jetrica, nasjeckani češnjak, jaje i nasjeckani peršinov list, posolite i popaprite. Tim nadjevom napunite trbušnu šupljinu patke. Otvor zašijte bijelim koncem da nadjev prilikom pečenja ne ispadne. Položite je u namašćeni lim i prelijte mješavinom ulja i vode. Stavite je u zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj vatri. Za cijelo vrijeme pečenja, koje traje oko 2 sata, patku prelijevajte vlastitim sokom. Ako tekućina iz masnoće u limu ispari, dodajte malo tople vode da sok ne izgori. Za vrijeme pečenja patku 2 do 3 puta okrenite da bude ravnomjerno peèena, a kožica posvuda zlatnožute boje. Potkraj pečenja jabuke operite, ogulite, izvadite im sredinu, pa na to mjesto utisnite malo maslaca pomiješanog s paprom. Poslažite ih pored patke i nastavite s pečenjem i prelijevanjem i patke I jabuka. S pečene patke odstranite konac, narežite je tako da na svakom komadu bude i nadjeva. Poslužite zajedno s pečenim jabukama, »slamicorn« od krumpira i zelenom salatom.