4 dkg masti
1 patka
sol
1 dkg maslaca
voda
Priprema:
Patka se očisti, opere, pa kad je posve očišćena od perja, osoli se i stavi u pećnicu. Polije se mašću i marljivo zalijeva 3/4-1 sat. Kad je pečena i mekana, namaže se maslacem te ostavi još malo u pećnici. Soku se dolije voda i pusti da zakuha.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+2)
Sastojci:
- 4 dkg masti
- 1 patka
- sol
- 1 dkg maslaca
- voda
Priprema:
Patka se očisti, opere, pa kad je posve očišćena od perja, osoli se i stavi u pećnicu. Polije se mašću i marljivo zalijeva 3/4-1 sat. Kad je pečena i mekana, namaže se maslacem te ostavi još malo u pećnici. Soku se dolije voda i pusti da zakuha.