Pepermint

Autor: niki   (palac x 6322) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
BISKVIT: 12 dkg margarina (omekšanog) 12 dkg čokolade za kuhanje 20 dkg šećera (ili manje- prema želji) 1 žličica vanilin šećera 2 jaja 7 dkg brašna prstohvat soli KREMA OD MENTE   3 dkg margarina 12 dkg šećera u prahz 3 žlice slatkog vrhnja 1 žličica ekstrakta mente 1/2 žličice zelene boje (po želji) 2-3 žlice mlijeka ČOKOLADNA GLAZURA   10 dkg čokolade za kuhanje 1 žlica margarina par kapi ulja (po želji) PRIPREMA: BISKVIT Na pari otopite margarin i čokoladu. Skinite s pare i umješajte šećer i vanilin šećer. Dodati jaja jedno po jedno, brašno i sol, te mješajte dok ne bude smjesa bez grudica. Izlijte smjesu u kalup, veličine oko 23×23cm. Stavite peći na 20-25min na 160 °C. Ostavite biskvit da se potpuno ohladi prije nanošenja kreme. KREMA U zdjeli dobro izmiksajte margarin. Dodajte šećer i nastavite miksati 2min, pa dodajte slatko vrhnje i mlijeko(cca 3 min). Dodajte ekstrakt mente (po okusu). Ukoliko vam je krema prečvrsta, dodajte još malo mlijeka. Premažite kremu preko potpuno ohlađenog biskvita te ostavite u hladnjaku 5-10min da se stisne. ČOKOLADNA GLAZURA Na pari rastopite čokoladu i margarin. Po želji dodajte koju kap ulja za sjaj glazure. Prelijte čokoladnu glazuru preko kolača. Kolač stavite u hladnjak na cca 30min ili dok se glazura potpuno ne stisne. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+560)
Treba probati!

Sastojci

BISKVIT:

  • 12 dkg margarina (omekšanog)
  • 12 dkg čokolade za kuhanje
  • 20 dkg šećera (ili manje- prema želji)
  • 1 žličica vanilin šećera
  • 2 jaja
  • 7 dkg brašna
  • prstohvat soli

KREMA OD MENTE

 

  • 3 dkg margarina
  • 12 dkg šećera u prahz
  • 3 žlice slatkog vrhnja
  • 1 žličica ekstrakta mente
  • 1/2 žličice zelene boje (po želji)
  • 2-3 žlice mlijeka

ČOKOLADNA GLAZURA

 

  • 10 dkg čokolade za kuhanje
  • 1 žlica margarina
  • par kapi ulja (po želji)

PRIPREMA:

BISKVIT

Na pari otopite margarin i čokoladu. Skinite s pare i umješajte šećer i vanilin šećer. Dodati jaja jedno po jedno, brašno i sol, te mješajte dok ne bude smjesa bez grudica.
Izlijte smjesu u kalup, veličine oko 23×23cm.
Stavite peći na 20-25min na 160 °C. Ostavite biskvit da se potpuno ohladi prije nanošenja kreme.

KREMA
U zdjeli dobro izmiksajte margarin. Dodajte šećer i nastavite miksati 2min, pa dodajte slatko vrhnje i mlijeko(cca 3 min). Dodajte ekstrakt mente (po okusu). Ukoliko vam je krema prečvrsta, dodajte još malo mlijeka.
Premažite kremu preko potpuno ohlađenog biskvita te ostavite u hladnjaku 5-10min da se stisne.

ČOKOLADNA GLAZURA
Na pari rastopite čokoladu i margarin. Po želji dodajte koju kap ulja za sjaj glazure. Prelijte čokoladnu glazuru preko kolača.
Kolač stavite u hladnjak na cca 30min ili dok se glazura potpuno ne stisne.

Prosjek: 4 (+560)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)