Pepermint
Sastojci
BISKVIT:
- 12 dkg margarina (omekšanog)
- 12 dkg čokolade za kuhanje
- 20 dkg šećera (ili manje- prema želji)
- 1 žličica vanilin šećera
- 2 jaja
- 7 dkg brašna
- prstohvat soli
KREMA OD MENTE
- 3 dkg margarina
- 12 dkg šećera u prahz
- 3 žlice slatkog vrhnja
- 1 žličica ekstrakta mente
- 1/2 žličice zelene boje (po želji)
- 2-3 žlice mlijeka
ČOKOLADNA GLAZURA
- 10 dkg čokolade za kuhanje
- 1 žlica margarina
- par kapi ulja (po želji)
PRIPREMA:
BISKVIT
Na pari otopite margarin i čokoladu. Skinite s pare i umješajte šećer i vanilin šećer. Dodati jaja jedno po jedno, brašno i sol, te mješajte dok ne bude smjesa bez grudica.
Izlijte smjesu u kalup, veličine oko 23×23cm.
Stavite peći na 20-25min na 160 °C. Ostavite biskvit da se potpuno ohladi prije nanošenja kreme.
KREMA
U zdjeli dobro izmiksajte margarin. Dodajte šećer i nastavite miksati 2min, pa dodajte slatko vrhnje i mlijeko(cca 3 min). Dodajte ekstrakt mente (po okusu). Ukoliko vam je krema prečvrsta, dodajte još malo mlijeka.
Premažite kremu preko potpuno ohlađenog biskvita te ostavite u hladnjaku 5-10min da se stisne.
ČOKOLADNA GLAZURA
Na pari rastopite čokoladu i margarin. Po želji dodajte koju kap ulja za sjaj glazure. Prelijte čokoladnu glazuru preko kolača.
Kolač stavite u hladnjak na cca 30min ili dok se glazura potpuno ne stisne.
- Vaše oznake (tagovi): kolač
- Sastojci: biskvit / brašno / jaja / margarin / mlijeko / šećer / slatko vrhnje / sol / vanilin šećer