Pile na primoštenski
Ovo je moja baka spremala nedjelom umjesto pečenog pileta...
Sastojci:
- 1 pile
- 20 dag luka
- 10 dag pršuta ili slanine
- 30 dag rajčice
- 3 češnja češnjaka
- 0,5 dl ulja
- 2 žlice brašna
- 0,5 dl prošeka
- 2 žlice kapara
- 50 dag graška
- 50 dag mladog krumpira
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- sol
- papar
Priprema:
Pile narežite na komade, posolite i pobrašnite i popržite ga na vrućem ulju sa svih strana. Piletinu izvadite, pa na istom ulju popržite na kockice nasjeckan pršut ili slaninu i sitno nasjeckani luk. Dodajte oguljenu i nasjeckanu rajčicu, sitno nasjeckani češnjak i piletinu. Zalijte prošekom, popaprite, dodajte kapare i grašak i pirjajte 20-tak minuta. Tada dodajte krumpir narezan na kockice i pirjajte dok ne omekša. Po potrebi dolijte vode. Na kraju dodajte sitno nasjeckani peršin.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Vaše oznake (tagovi): jelo od piletine