Pile na primoštenski

recepti_bez_slike
1 pile 20 dag luka 10 dag pršuta ili slanine 30 dag rajčice 3 češnja češnjaka 0,5 dl ulja 2 žlice brašna 0,5 dl prošeka 2 žlice kapara 50 dag graška 50 dag mladog krumpira 1 žlica nasjeckanog peršina sol papar Priprema: Pile narežite na komade, posolite i pobrašnite i popržite ga na vrućem ulju sa svih strana. Piletinu izvadite, pa na istom ulju popržite na kockice nasjeckan pršut ili slaninu i sitno nasjeckani luk. Dodajte oguljenu i nasjeckanu rajčicu, sitno nasjeckani češnjak i piletinu. Zalijte prošekom, popaprite, dodajte kapare i grašak i pirjajte 20-tak minuta. Tada dodajte krumpir narezan na kockice i pirjajte dok ne omekša. Po potrebi dolijte vode. Na kraju dodajte sitno nasjeckani peršin.     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Ovo je moja baka spremala nedjelom umjesto pečenog pileta...

Sastojci:

  • 1 pile
  • 20 dag luka
  • 10 dag pršuta ili slanine
  • 30 dag rajčice
  • 3 češnja češnjaka
  • 0,5 dl ulja
  • 2 žlice brašna
  • 0,5 dl prošeka
  • 2 žlice kapara
  • 50 dag graška
  • 50 dag mladog krumpira
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • sol
  • papar

Priprema:

Pile narežite na komade, posolite i pobrašnite i popržite ga na vrućem ulju sa svih strana. Piletinu izvadite, pa na istom ulju popržite na kockice nasjeckan pršut ili slaninu i sitno nasjeckani luk. Dodajte oguljenu i nasjeckanu rajčicu, sitno nasjeckani češnjak i piletinu. Zalijte prošekom, popaprite, dodajte kapare i grašak i pirjajte 20-tak minuta. Tada dodajte krumpir narezan na kockice i pirjajte dok ne omekša. Po potrebi dolijte vode. Na kraju dodajte sitno nasjeckani peršin.

 

 

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)