Pileći paprikaš s korabicom
Sastojci:
- 2 bijela pileća mesa
- 2 glavice luka
- paprika babura
- korabice
- dl kiselog vrhnja
- grančica kopra
- ulje
- vegeta
- sol
Priprema:
Pileće bijelo meso operite i narežite na komade. Korabicu očistite, operite i narežite na štapiće. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte očišćenu i na rezance narezanu paprika, i zajedno malo pržite, a zatim dodajte meso, posolite i uz podlijevanje toplom vodom pirjajte da meso posve omekša. Za to vrijeme posebno na ulju popržite korabicu, zalijte vodom da bude pokrivena, dodajte vegetu i pirjajte da posve omekša. Nakon toga pirjanu korabicu dodajte zgotovljenom mesu, zatim dodajte kiselo vrhnje, pospite nasjeckanim kooprom i kratko vrijeme zajedno pirjajte.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): pileći paprikaš / paprikaš / mesno jelo
- Sastojci: vegeta / ulje / sol / pileće bijelo meso / paprika / luk / korabice / kiselo vrhnje / grančica kopra