kg kestena
osmina l vode
12 dkg šećera
4 dl slatkog vrhnja
Postupak pripreme
Kestene zarežite i stavite na kratko vrijeme u vruću pećnicu da se mogu lakše oguliti. Oguljene kestene stavite kuhati u vruću vodu. Kuhane i pasirane kestene izmiješajte s kuhanim šećerom koji je pročišćen, a iza toga još malo ukuhajte. Da bude tek još finiji, dodajte malo ruma ili maraskina. Kad je sve dobro izmiješano, protisnite pire kroz tijesak za krumpir, i to odmah na staklenu zdjelu ili zdjelice u kojima će se servirati. Pire ukrasite slatkim vrhnjem.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3.5 (+2)
Sastojci
- kg kestena
- osmina l vode
- 12 dkg šećera
- 4 dl slatkog vrhnja
Postupak pripreme
Kestene zarežite i stavite na kratko vrijeme u vruću pećnicu da se mogu lakše oguliti. Oguljene kestene stavite kuhati u vruću vodu. Kuhane i pasirane kestene izmiješajte s kuhanim šećerom koji je pročišćen, a iza toga još malo ukuhajte. Da bude tek još finiji, dodajte malo ruma ili maraskina. Kad je sve dobro izmiješano, protisnite pire kroz tijesak za krumpir, i to odmah na staklenu zdjelu ili zdjelice u kojima će se servirati. Pire ukrasite slatkim vrhnjem.