Pirjana divlja svinjetina
Uz ovako pripremljenu divlju svinjetinu, dobro idu okruglice od kruha i pečene jabuke.... požurite isprobati ovaj recept....
Sastojci:
priprema:
Meso dobro natrljajte solju, pirjajte u vinu u sitno narezanom jušnom povrću. Možete zaliti i toplom vodom ili juhom, a za vrijeme pirjanja dodajte mirodije. Meso pirjajte 2,3 sata. Kad omekša, ostavite ga na toplom i priredite umak. Iz prijanog mesa najprije pokupite masnoću, dodajte laku zapršku, dobro prokuhajte i procjedite. Narežite meso, prelijte dijelom umaka, a preostali umak poslužite posebno.
- 2 kg buta od divlje svinje
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 3 dag brašna
- 10 dag povrća za juhu - mrkva, celerm luk, peršin
- 1 l crnog vina
- 10 boba borovnice
- 10 zrna pimenta
- 4 klinčića
- 10 zrna papra
- lovorov list
- sol
- Vrijeme pripreme: 3 sata
- Broj osoba: 10
- Vaše oznake (tagovi): svinjetina / mesno jelo
- Sastojci: sol / piment / peršin / papar / mrkva / luk / lovorov list / klinčić / kiselo vrhnje / but divlje svinje / brašno / borovnice