Pirjana divlja svinjetina

Autor: antonella   (palac x 6366) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
  priprema: Meso dobro natrljajte solju, pirjajte u vinu u sitno narezanom jušnom povrću. Možete zaliti i toplom vodom ili juhom, a za vrijeme pirjanja dodajte mirodije. Meso pirjajte 2,3 sata. Kad omekša, ostavite ga na toplom i priredite umak. Iz prijanog mesa najprije pokupite masnoću, dodajte laku zapršku, dobro prokuhajte i procjedite. Narežite meso, prelijte dijelom umaka, a preostali umak poslužite posebno. 2 kg buta od divlje svinje 2 žlice kiselog vrhnja 3 dag brašna 10 dag povrća za juhu - mrkva, celerm luk, peršin 1 l crnog vina 10 boba borovnice 10 zrna pimenta 4 klinčića 10 zrna papra lovorov list sol Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+560)
Uz ovako pripremljenu divlju svinjetinu, dobro idu okruglice od kruha i pečene jabuke.... požurite isprobati ovaj recept....

Sastojci:

 

priprema:

Meso dobro natrljajte solju, pirjajte u vinu u sitno narezanom jušnom povrću. Možete zaliti i toplom vodom ili juhom, a za vrijeme pirjanja dodajte mirodije. Meso pirjajte 2,3 sata. Kad omekša, ostavite ga na toplom i priredite umak. Iz prijanog mesa najprije pokupite masnoću, dodajte laku zapršku, dobro prokuhajte i procjedite. Narežite meso, prelijte dijelom umaka, a preostali umak poslužite posebno.

  • 2 kg buta od divlje svinje
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 3 dag brašna
  • 10 dag povrća za juhu - mrkva, celerm luk, peršin
  • 1 l crnog vina
  • 10 boba borovnice
  • 10 zrna pimenta
  • 4 klinčića
  • 10 zrna papra
  • lovorov list
  • sol
Prosjek: 4 (+560)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)