Pirjane lisičice sa slaninom
Evo recepta za one koji još nisu probali pirjane lisičice, odlična kombinacija sa slaninom!
Sastojci:
- 50 dag lisičica
- 15 dag mesnate suhe slanine
- 2 glavice luka
- 1 dl kiselog vrhnja
- 1 žlica maslaca
- 2 struka vlasca
- papar, sol
Priprema:
Lisičice pažljivo očistite, operite i narežite na listiće, a manje prepolovite po duljini ili ih ostavite cijele. Na zagrijanom maslacu popržite na kockice narezanu slaninu, dodajte nasjeckani luk i narezane gljive, posolite, popaprite i pirjajte da gljive omekšaju i da tekućina, koju za vrijeme pirjanja puste, ispari. Zatim u jelo umiješajte kiselo vrhnje, ali ne dopustite da zakipi. Istresite u plitku zdjelu i pospite nasjeckanim vlascem. Poslužite uz salatu od svježeg kupusa, pomiješanu s kuhanim, oguljenim i naribanim krumpirom.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): gljive
- Sastojci: kiselo vrhnje / krumpir / lisičice / luk / papar / suha slanina / vlasac