Pljeskavice od goveđeg mesa
Sastojci:
- 30 g mrvica od kruha sa cjelovitim žitaricama
- 1 / 2 žličice sjemena komorača
- 1 / 2 žličice sjemena anisa
- 1 zrela rajčica
- 2 luka
- 2 režnja češnjaka
- 50 g feta sira
- 500 g mljevenog mesa
- 1 jaje
- 1 žlica osušenog origana
- sol
- crni papar
- 4 žlice maslinovog ulja
- ulje za roštilj
Priprema:
Krušne mrvice, sjemenke koromača i anisa u tavi na srednje jakoj vatri oko 5 minuta lagano popržite.
Ohladiti i sipati u zdjelu.
Kožu rajčice kratko blanširati i ukloniti sjemenke. Dodati meso i ostale začine. Luk i češnjak sitno nasjeckati. Dodati narezanu fetu. Pokrijte i neka smjesa stoji oko 1 sat u hladnjaku.
Napravite pljeskavice veličine dlana i premažite maslinovim uljem. Odresci se peku na roštilju ili grill tavi na visokoj temperaturi 5-7 minuta sa svake strane. Poslužite sa salatom i bijelim kruhom.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): maslinovo ulje / kruh / govedina / mesno jelo
- Sastojci: ulje / sir / rajčice / papar / origano / mljeveno meso / maslinovo ulje / luk / krušne mrvice / kruh / jaje / češnjak / anis