Pljeskavice od goveđeg mesa

recepti_bez_slike
30 g mrvica od kruha sa cjelovitim žitaricama 1 / 2 žličice sjemena komorača 1 / 2 žličice sjemena anisa 1 zrela rajčica 2 luka 2 režnja češnjaka 50 g feta sira 500 g mljevenog mesa 1 jaje 1 žlica osušenog origana sol crni papar 4 žlice maslinovog ulja ulje za roštilj Priprema: Krušne mrvice, sjemenke koromača i anisa u tavi na srednje jakoj vatri oko 5 minuta lagano popržite. Ohladiti i sipati u zdjelu. Kožu rajčice kratko blanširati i ukloniti sjemenke. Dodati meso i ostale začine. Luk i češnjak sitno nasjeckati. Dodati narezanu fetu. Pokrijte i neka smjesa stoji oko 1 sat u hladnjaku. Napravite pljeskavice veličine dlana i premažite maslinovim uljem. Odresci se peku na roštilju ili grill tavi na visokoj temperaturi 5-7 minuta sa svake strane. Poslužite sa salatom i bijelim kruhom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+599)

Sastojci:

  • 30 g mrvica od kruha sa cjelovitim žitaricama
  • 1 / 2 žličice sjemena komorača
  • 1 / 2 žličice sjemena anisa
  • 1 zrela rajčica
  • 2 luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 50 g feta sira
  • 500 g mljevenog mesa
  • 1 jaje
  • 1 žlica osušenog origana
  • sol
  • crni papar
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • ulje za roštilj

Priprema:

Krušne mrvice, sjemenke koromača i anisa u tavi na srednje jakoj vatri oko 5 minuta lagano popržite.
Ohladiti i sipati u zdjelu.
Kožu rajčice kratko blanširati i ukloniti sjemenke. Dodati meso i ostale začine. Luk i češnjak sitno nasjeckati. Dodati narezanu fetu. Pokrijte i neka smjesa stoji oko 1 sat u hladnjaku.

Napravite pljeskavice veličine dlana i premažite maslinovim uljem. Odresci se peku na roštilju ili grill tavi na visokoj temperaturi 5-7 minuta sa svake strane. Poslužite sa salatom i bijelim kruhom.

Prosjek: 4 (+599)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)