Podgarićki lonac
Sastojci:
- 30 dag jelenjeg mesa bez kosti
- 50 dag svinjetine bez kosti
- 25 dag kobasica za kuhanje
- 2 glavice luka
- 2 režnja češnjaka
- 5 dag rajčice
- 3 mrkve
- 1 peršinov korijen
- 3 krumpira
- 2 paprike babure
- 1 dl kiselog vrhnja
- litra volodcrskog bijelog vina
- ulje
- papar
- sol
Priprema:
Jelenje meso narežite na manje komade i propirjajte na ulju zajedno s nasjeckanim lukom i češnjakom. Svinjetinu narežite na iste komade kao i jelenje meso, a suhe kobasice na kolutove. Oguljeni krumpir ogulite i narežite na četvero. Ostalo povrće očistite, operite i narežite: mrkvu i peršinov korijen na štapiće dužine 4 cm, a sve ostalo na komadiće. Zatim u lonac slažite naizmjenično povrće, divljač, svinjetinu i kobasice, posolite i popaprite, prelijte sa žlicom, dvije ulja i zalijte vinom i vodom da sve bude pokriveno. Poklopite i kuhajte na srednjoj vatri oko 2 sata. Za vrijeme kuhanja lonac povremeno protresite. Po potrebi dolijte malo tople vode. U zgotovoljen »lonac« ulijte kiselo vrhnje i kratko prokuhajte.
- Vrijeme pripreme: 2 sata 30 minuta
- Broj osoba: 8
- Vaše oznake (tagovi): podgarićki lonac / mesno jelo
- Sastojci: vino / ulje / svinjetina / sol / rajčice / peršinov korijen / paprike / papar / mrkva / luk / krumpir / kobasice / kiselo vrhnje / jelenje meso / češnjak