Podravski složenac sa sirom

Autor: andi980   (palac x 1779) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
1 kg krumpira 25 dag naribanog suhog domaćeg sira 10 dag kuhane šunke 2 žlice brašna 2 žlice mrvica 4 dl mlijeka 2 dl kiselog vrhnja 2 jaja 3 grančice peršinovog lista maslac ulje vegeta sol Priprema: Krumpir stavite prvo kuhati, ali u ljusci. Kad je kuhan, ogulite ga, narežite na kolute. Šunku onda narežite na tanke rezance pa zagrijte ulje i popržite brašno. Zalijte sve hladnim mlijekom, posolite, pospite vegetom i na laganoj vatri kuhajte sve do gustoće umaka. Skinite s vatre, malo ohladite, pa onda umiješajte razmućena jaja. Pronađite prikladnu posudu, nauljite ju, i u nju slažite u redove narezani krumpir koji pospete sirom i šunkom, i prelijte bijelim umakom. Odozgo  poslažite listiće maslaca, onda stavite u zagrijanu pećnicu i kratko vrijeme zapecite. Zgotovljeno jelo malo ohladite, poslužite i na kraju prelijte zagrijanim kiselim vrhnjem, pomiješanim s nasjeckanim peršinovim listom.     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+879)

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 25 dag naribanog suhog domaćeg sira
  • 10 dag kuhane šunke
  • 2 žlice brašna
  • 2 žlice mrvica
  • 4 dl mlijeka
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 2 jaja
  • 3 grančice peršinovog lista
  • maslac
  • ulje
  • vegeta
  • sol

Priprema:

Krumpir stavite prvo kuhati, ali u ljusci. Kad je kuhan, ogulite ga, narežite na kolute. Šunku onda narežite na tanke rezance pa zagrijte ulje i popržite brašno. Zalijte sve hladnim mlijekom, posolite, pospite vegetom i na laganoj vatri kuhajte sve do gustoće umaka. Skinite s vatre, malo ohladite, pa onda umiješajte razmućena jaja. Pronađite prikladnu posudu, nauljite ju, i u nju slažite u redove narezani krumpir koji pospete sirom i šunkom, i prelijte bijelim umakom. Odozgo  poslažite listiće maslaca, onda stavite u zagrijanu pećnicu i kratko vrijeme zapecite. Zgotovljeno jelo malo ohladite, poslužite i na kraju prelijte zagrijanim kiselim vrhnjem, pomiješanim s nasjeckanim peršinovim listom.

 

 

Prosjek: 4 (+879)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)