Pohani rajžlec
Sastojci:
- 75 dag rajžleca
- 3 dl mlijeka
- 3 jaja
- 6 žlica brašna
- 1/2 vezice povrća za juhu
- 1 lovorov list
- 2-3 zrna papra
- ulje
- sol
Priprema:
Rajžlec (splet telećih crijeva) dobro operite hladnom vodom, a zatim ga držite u hladnoj vodi 1 sat. Tada ga stavite u prikladnu posudu u posoljenu vodu i zajedno s očišćenim povrćem za juhu, lovorovim listom i paprom u zrnu kuhajte oko 1,5 sat da posve omekša. Skuhani rajžlec izvadite iz vode, ohladite i narežite na komade duge oko 4 cm. Od brašna, jaja, mlijeka i malo soli umijesite tekuće tijesto, gušće nego za palačinke. Zatim komade rajžleca umačite u tijesto i u njemu okrećite da se sve natopi tijestom (crijeva su kovrčasta), stavljajte u dosta zagrijano ulje i pržite sa svih strana da lijepo porumene. Najbolje je poslužiti: s pečenim krumpirom i zelenom salatom.
- Vrijeme pripreme: 3 sata
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): rajžlec / pohani rajžlec / palačinke / mesno jelo
- Sastojci: ulje / sol / rajžlec / povrće za juhu / papar / mlijeko / lovorov list / krumpir / jaje / jaja / brašno