Prhka torta od oraha

recepti_bez_slike
Tijesto:  20 dag brašna  15 dag maslaca  1 žumanjak  1 žlica šećera u prahu  sol    Nadjev:  25 dag šećera  6 jaja  25 dag oraha  cimet, muškatni orah  1 vanilin-šećer rum  6 dag šećera u prahu za ukras  Priprema: Od brašna, maslaca, žumanjaka, šećera i malo soli umijesite prhko tijesto. Ohlađeno tijesto tanko razvaljajte, te izrežite dva okrugla lista tijesta u veličini kalupa za tortu. Jedno tijesto stavite na dno kalupa.  Nadjev: Jaja sa šećerom izmiješajte pjenasto, zatim dodajte mljevene orahe, cimet, malo struganog oraščića, vanilin-šećer i rum. Sve dobro promiješajte i izlijte u kalup na tijesto, a drugim listom tijesta prekrijte kremasti nadjev. Nabodite na nekoliko mjesta vilicom i pecite kod temperature od 200°C oko 50 minuta.  Pečenu tortu posipajte sa svih strana šećerom i nešto debljim slojem po gornjoj površini. Zatim napravite nožem mrežu u šećeru. Hrbat noža dobro zagrijte i pritisnite na šećer da se odmah otopi. To ponavljajte dok ne dobijete zamišljenu mrežu. Po želji poslužite s tučenim slatkim vrhnjem. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.7 (+3)
Bakina najdraža torta. Orasi u kombinaciji sa prhkim tijestom odlično se nadopunjuju.

Sastojci:

Tijesto: 

  • 20 dag brašna 
  • 15 dag maslaca 
  • 1 žumanjak 
  • 1 žlica šećera u prahu 
  • sol 

 

Nadjev: 

  • 25 dag šećera 
  • 6 jaja 
  • 25 dag oraha 
  • cimet, muškatni orah 
  • 1 vanilin-šećer
  • rum 
  • 6 dag šećera u prahu za ukras 

Priprema:

Od brašna, maslaca, žumanjaka, šećera i malo soli umijesite prhko tijesto. Ohlađeno tijesto tanko razvaljajte, te izrežite dva okrugla lista tijesta u veličini kalupa za tortu. Jedno tijesto stavite na dno kalupa. 

Nadjev: Jaja sa šećerom izmiješajte pjenasto, zatim dodajte mljevene orahe, cimet, malo struganog oraščića, vanilin-šećer i rum. Sve dobro promiješajte i izlijte u kalup na tijesto, a drugim listom tijesta prekrijte kremasti nadjev. Nabodite na nekoliko mjesta vilicom i pecite kod temperature od 200°C oko 50 minuta. 

Pečenu tortu posipajte sa svih strana šećerom i nešto debljim slojem po gornjoj površini. Zatim napravite nožem mrežu u šećeru. Hrbat noža dobro zagrijte i pritisnite na šećer da se odmah otopi. To ponavljajte dok ne dobijete zamišljenu mrežu. Po želji poslužite s tučenim slatkim vrhnjem.

Prosjek: 4.7 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)