Prženi svinjski podbradak

recepti_bez_slike
1 kg svinjskog podbratka sol Priprema: Svježi svinjski podbradak, zajedno s kožom, narežite na veće odreske debljine 1 cm. Zatim svaki odrezak, od vrha pa do kože narežite na 1 cm široke ploške, tako da na jednom odresku bude 7-8 ploški. U veću posudu poslažite narezane odreske i zalijte sa 4-5 žlica hladne vode i pržite ih na srednjoj vatri s jedne i druge strane da lijepo porumene. Za vrijeme prženja odreske nekoliko puta okrenite. Masnoću ne treba dodavati, jer je za vrijeme prženja ispusti podbradak. Topli poslužite uz salatu od kiselog kupusa ili kiselih feferona, s domaćim kruhom peèenim u krušnoj peæi. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+516)

Sastojci:

  • 1 kg svinjskog podbratka
  • sol

Priprema:

Svježi svinjski podbradak, zajedno s kožom, narežite na veće odreske debljine 1 cm. Zatim svaki odrezak, od vrha pa do kože narežite na 1 cm široke ploške, tako da na jednom odresku bude 7-8 ploški. U veću posudu poslažite narezane odreske i zalijte sa 4-5 žlica hladne vode i pržite ih na srednjoj vatri s jedne i druge strane da lijepo porumene. Za vrijeme prženja odreske nekoliko puta okrenite. Masnoću ne treba dodavati, jer je za vrijeme prženja ispusti podbradak. Topli poslužite uz salatu od kiselog kupusa ili kiselih feferona, s domaćim kruhom peèenim u krušnoj peæi.

Prosjek: 4 (+516)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)