30 dag kravljeg sira
35 dag brašna
5 dag margarina
3 dag kvasca
3 dcl mlijeka
sol
ulje za prženje
Priprema:
Od namočenog i dignutog kvasca, brašna, mlijeka, rastoplenog margarina i soli umjesitit tijesto.
Zatim dodamo zgnječeni sir, ponovno zamjesimo i ostavimo dizati. Kad se volumen tijesta poveća, vade se žlicom žličnjaci i prže u vrućem ulju. Mogu se i kuhati.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+1)
Sastojci:
- 30 dag kravljeg sira
- 35 dag brašna
- 5 dag margarina
- 3 dag kvasca
- 3 dcl mlijeka
- sol
- ulje za prženje
Priprema:
Od namočenog i dignutog kvasca, brašna, mlijeka, rastoplenog margarina i soli umjesitit tijesto.
Zatim dodamo zgnječeni sir, ponovno zamjesimo i ostavimo dizati. Kad se volumen tijesta poveća, vade se žlicom žličnjaci i prže u vrućem ulju. Mogu se i kuhati.