Ptičica torta

Autor: Cica   (palac x 24344) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
2 kutije piškota  Krema:  20 dag maslaca  5 žumanjaka  20 dag šećera u prahu  1 vanilin-šećer  pola  šalice jake crne kave  4 dl slatkog vrhnja  3 mandarinke  priprema: Krema: žumanjke, šećer i vanilin-šećer izmiješajte, zatim dodajte pjenasto izmiješani maslac i postepeno umješavajte crnu kavu. Kalup za tortu obložite papirom, te gusto složite red piškota, zatim premažite kremom da se dobro pokriju piškote. Nakon toga opet red piškota pa krema i tako dok ne potrošite svu kremu. Tortu završite s piškotama. Prekrijte je papirom i opteretite po cijeloj površini. Ostavite je 10-15 sati na hladnom mjestu. Tortu izvadite iz kalupa, premažite tučenim slatkim vrhnjem. Da površina torte ne bude glatka, napravite čuperke pomoću donje strane žličice. Rub i stranice torte ukrasite kriškama naranče. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+170)
Ovo je za jednu dragu Mariju, nadam da će ti tvoja ptičica napraviti jednu od najboljih torti - Ptičica tortu!!

Sastojci:

  • 2 kutije piškota 

Krema: 

  • 20 dag maslaca 
  • 5 žumanjaka 
  • 20 dag šećera u prahu 
  • 1 vanilin-šećer 
  • pola  šalice jake crne kave 
  • 4 dl slatkog vrhnja 
  • 3 mandarinke 

priprema:

Krema: žumanjke, šećer i vanilin-šećer izmiješajte, zatim dodajte pjenasto izmiješani maslac i postepeno umješavajte crnu kavu. Kalup za tortu obložite papirom, te gusto složite red piškota, zatim premažite kremom da se dobro pokriju piškote. Nakon toga opet red piškota pa krema i tako dok ne potrošite svu kremu. Tortu završite s piškotama. Prekrijte je papirom i opteretite po cijeloj površini. Ostavite je 10-15 sati na hladnom mjestu. Tortu izvadite iz kalupa, premažite tučenim slatkim vrhnjem. Da površina torte ne bude glatka, napravite čuperke pomoću donje strane žličice. Rub i stranice torte ukrasite kriškama naranče.

Prosjek: 4 (+170)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)