Ptičica torta
Sastojci:
- 2 kutije piškota
Krema:
- 20 dag maslaca
- 5 žumanjaka
- 20 dag šećera u prahu
- 1 vanilin-šećer
- pola šalice jake crne kave
- 4 dl slatkog vrhnja
- 3 mandarinke
priprema:
Krema: žumanjke, šećer i vanilin-šećer izmiješajte, zatim dodajte pjenasto izmiješani maslac i postepeno umješavajte crnu kavu. Kalup za tortu obložite papirom, te gusto složite red piškota, zatim premažite kremom da se dobro pokriju piškote. Nakon toga opet red piškota pa krema i tako dok ne potrošite svu kremu. Tortu završite s piškotama. Prekrijte je papirom i opteretite po cijeloj površini. Ostavite je 10-15 sati na hladnom mjestu. Tortu izvadite iz kalupa, premažite tučenim slatkim vrhnjem. Da površina torte ne bude glatka, napravite čuperke pomoću donje strane žličice. Rub i stranice torte ukrasite kriškama naranče.
- Vrijeme pripreme: 2 dana
- Broj osoba: 8
- Vaše oznake (tagovi): torta / ptičica torta / torte i slastice
- Sastojci: vanilin šećer / slatko vrhnje / šećer u prahu / piškote / maslac / mandarinke / jaja / crna kava