Lisnato tijesto:
25 dkg margarina
25 dkg brašna
sok od limuna
sol
voda
jaje za mazanje
Nadjev:
Četvrtina slatkog vrhnja
4 dkg šećera
Postupak pripreme
Napravite najprije tijesto za savijaču, umjesite tvrđe. Kad je dobro izrađeno, tijesto razvaljajte, namažite maslacem koji se s malo brašna izmijesi. Izrađeno lisnato tijesto stavite u frižider, Za izradbu tuljčića tijesto se razvalja pola cm debelo, izreže, a rub pruja se na jednoj strani namaže bjelanjkom. Oblici za tuljčiće umoče se u vodu, ocijede, pa se pruje na njega omotaju. Tuljčići se slažu u splahuntu posudu, i s gornje strane namažu jajem. Pecite na jakoj vatri. Kad su pečeni, skinite ih s tuljčića, ohladite te nadjenite tučenim slatkim vrhnjem ošećerite. Vrhnje se puni u tuljčiće pomoću vrećice. Umjesto vrhnja može vam poslućiti i pjena od bjelanjaka.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+871)
Za punjene tuljčiće trebate
Lisnato tijesto:
- 25 dkg margarina
- 25 dkg brašna
- sok od limuna
- sol
- voda
- jaje za mazanje
Nadjev:
- Četvrtina slatkog vrhnja
- 4 dkg šećera
Postupak pripreme
Napravite najprije tijesto za savijaču, umjesite tvrđe. Kad je dobro izrađeno, tijesto razvaljajte, namažite maslacem koji se s malo brašna izmijesi. Izrađeno lisnato tijesto stavite u frižider, Za izradbu tuljčića tijesto se razvalja pola cm debelo, izreže, a rub pruja se na jednoj strani namaže bjelanjkom. Oblici za tuljčiće umoče se u vodu, ocijede, pa se pruje na njega omotaju. Tuljčići se slažu u splahuntu posudu, i s gornje strane namažu jajem. Pecite na jakoj vatri. Kad su pečeni, skinite ih s tuljčića, ohladite te nadjenite tučenim slatkim vrhnjem ošećerite. Vrhnje se puni u tuljčiće pomoću vrećice. Umjesto vrhnja može vam poslućiti i pjena od bjelanjaka.