Pureća ili pileća prsa u umaku

Autor: davorka   (palac x 38358) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
50 dag purećih ili pilećih prsa  2 dl mlijeka 2 žlice oštrog brašna 2 dl slatkog vrhnja 10 dag sira gorgonzole maslac zeleni papar 1 režanj češnjaka vegeta twist   Postupak pripreme: Meso narežite, lagano natucite batićem za meso, nakapajte uljem, pospite s malo bijelog papra i vegetom twist. Neka odstoji oko pola sata. Rastopite maslac ili margarin i kratko prepecite odreske s obje strane 2-3 minute. Izvadite na topli tanjur. Na istom maslacu popržite (blijedo) 2 žlice brašna, zalijte mlijekom. Kad prokuha, vratite unutra meso, dodajte vrhnje i kuhajte na laganoj vatri još par minuta, dodajte žličicu zelenog papra. Na kraju u umak izmrvite gorgonzolu. Poslužite odmah s tjesteninom i salatom po izboru. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2.6 (+8)
Odlično jelo! U boljoj kombinaciji nisam probala pureća prsa. Ovako radi moja svekrva koju moram posebno pohvaliti za recept. Stvarno odlično jelo, bogati ručak

Sastojci: 

  • 50 dag purećih ili pilećih prsa 
  • 2 dl mlijeka
  • 2 žlice oštrog brašna
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 10 dag sira gorgonzole
  • maslac
  • zeleni papar
  • 1 režanj češnjaka
  • vegeta twist  

Postupak pripreme:

Meso narežite, lagano natucite batićem za meso, nakapajte uljem, pospite s malo bijelog papra i vegetom twist. Neka odstoji oko pola sata. Rastopite maslac ili margarin i kratko prepecite odreske s obje strane 2-3 minute. Izvadite na topli tanjur. Na istom maslacu popržite (blijedo) 2 žlice brašna, zalijte mlijekom. Kad prokuha, vratite unutra meso, dodajte vrhnje i kuhajte na laganoj vatri još par minuta, dodajte žličicu zelenog papra. Na kraju u umak izmrvite gorgonzolu. Poslužite odmah s tjesteninom i salatom po izboru.

Prosjek: 2.6 (+8)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)