Rafioli
Sastojci:
- Tijesto:
- 70 dag brašna
- 20 dag margarina
- 4 jaja
- 2 žumanjka
- 60 g šećera
- sol
- mlijeko po potrebi
Nadjev:
- 4 jaja
- 40 dag šećera
- 40 dag badema
- limunova korica
- 3 žlice maraskina
- 1 žlica rakije
- muškatni oraščić
- cimet
- rakija
- šećer za posipanje
priprema:
U brašnu razmrvite margarin, dodajte jaja, žumanjke, šećer, sol i umijesite čvrsto tijesto. Po potrebi dodajte malo mlijeka da tijesto ne bude pretvrdo, pokrijte i ostavite da počiva oko pola sata. Tijesto promijesite i razvaljajte tanko kao za rezance. Zatim stavljajte na tijesto nadjev žličicom u jednom redu u razmacima, ovisno o čaši kojom budete oblikovali polumjesece - rafiole. Tijesto preklopite preko cijelog reda tako da je nadjev pokriven. Čašom pritisnite tijesto tako da polovica čaše obuhvati tijesto s nadjevom, pa ukrasnim kotačićem izrezujte uz čašu 1 po 1 rafiol. Postupak ponavljajte dok ne potrošite tijesto i nadjev. Rafiole slažite na namazan lim za pečenje i pecite kod temperature od 220°C oko 20 minuta. Pečene odmah premažite odozgo s malo rakije i uvaljajte u kristal-šećer. Rafioli su najbolji nakon nekoliko dana. Nadjev: Jaja sa šećerom izmiješajte dodajte mljevene bademe, limunovu koricu, maraskino, rakiju, malo oraščića i cimet.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): rafioli / makarski specijalitet
- Sastojci: sol / šećer / rakija / muškatni oraščić / mlijeko / margarin / maraskino / limunova korica / jaja / cimet / brašno / bademi