14 jaja
25 dkg. oraha ili badema
20 zlica (jushnih) secera
4 zlice (jushnih) brashna
2 zlice (jushnih) vode
1 pecilni prashak
prstohvat soli
vanili sheser po zelji
20 dkg crne cokolade
5 dkg margarina
2,5 dcl.slatkog vrhnja
Priprema
Kore:
Koru raditi u dva puta. 7 belanjaka istuc sa 1 zlicom vode,prstohvatom soli i 5 zlica secera u cvrst sneg,potom dodati 12,5 dkg grubo mljevenih oraha,2 zlice brashna ( u koje smo umeshali pecilni prashak). Smjesu razliti u veliki pleh oblozen pergament papirom.Peci u zagrijanoj pecnici cc. 200*C do zlatno
zute boje.Dok se prva kora pece ponoviti isto sve za drugu koru.Ohladjene kore prerezati na pola kako bi se dobile cetiri.
Krema:
14 zumanjaka pomeshat sa secerom i miksati mikserom srednje brzine na shporetu (na srednjoj temperaturi) odma dodati margarin i copkoladu(po mogucnosti izribanu)Kad se krema pocne zgushnjavat nastaviti mjeshanje kuvacom. Kad se fila skroz zgusne maknuti sa vatre i promiksati josh malo da se ujednaci.
U ohladjenu filu umiksati predhodno istuceno slatko vrhnje (slatko vrhnje ni slucajno shlag iz vrecice)
Kore nafilati a istim filom premazati tortu po povrshini. Po zelji tortu mozete ukrasiti tucenim slatkim vrhnjem(shlagom).
Sluziti uz neko dobro desertno bjelo vino. — sa reform torta.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+1)
Reform torta je jedna od najboljih torti. Prigodna je za sve prilike.
Sastojci
- 14 jaja
- 25 dkg. oraha ili badema
- 20 zlica (jushnih) secera
- 4 zlice (jushnih) brashna
- 2 zlice (jushnih) vode
- 1 pecilni prashak
- prstohvat soli
- vanili sheser po zelji
- 20 dkg crne cokolade
- 5 dkg margarina
- 2,5 dcl.slatkog vrhnja
Priprema
Kore:
Koru raditi u dva puta. 7 belanjaka istuc sa 1 zlicom vode,prstohvatom soli i 5 zlica secera u cvrst sneg,potom dodati 12,5 dkg grubo mljevenih oraha,2 zlice brashna ( u koje smo umeshali pecilni prashak). Smjesu razliti u veliki pleh oblozen pergament papirom.Peci u zagrijanoj pecnici cc. 200*C do zlatno
zute boje.Dok se prva kora pece ponoviti isto sve za drugu koru.Ohladjene kore prerezati na pola kako bi se dobile cetiri.
Krema:
14 zumanjaka pomeshat sa secerom i miksati mikserom srednje brzine na shporetu (na srednjoj temperaturi) odma dodati margarin i copkoladu(po mogucnosti izribanu)Kad se krema pocne zgushnjavat nastaviti mjeshanje kuvacom. Kad se fila skroz zgusne maknuti sa vatre i promiksati josh malo da se ujednaci.
U ohladjenu filu umiksati predhodno istuceno slatko vrhnje (slatko vrhnje ni slucajno shlag iz vrecice)
Kore nafilati a istim filom premazati tortu po povrshini. Po zelji tortu mozete ukrasiti tucenim slatkim vrhnjem(shlagom).
Sluziti uz neko dobro desertno bjelo vino. — sa reform torta.
Link izvora / potpis autora: Facebook.com/MojiKolaci