Rezanci s kobasicama na zagorski način
Malo posla a na kraju uživancija! Eto dijeli s vama ovaj recept jedna Zagorka, ovako kombiniram rezance i kobasice već godinama
Sastojci:
- 35 dag širokih rezanaca
- 25 dag kobasica za kuhanje
- 5 dag suhe slanine
- 4 žlice naribanog domaćeg suhog sira
- ulje
- papar
- sol
postupak pripreme:
Rezance skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim ih istresite na zagrijano ulje i promiješajte da se ravnomjerno naulje pa držite na toplom. U međuvremenu na ulju popržite slaninu i kobasice narezane na kockice, pa zajedno s uljem dodajte kuhanim rezancima, posolite, popaprite i na vatri lagano izmiješajte. Zatim istresite u plitku zdjelu i pospite naribanim sirom. Poslužite uz salatu od kiselog kupusa, posutu mljevenom crvenom paprikom.
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): zagorska jela