Krumpir s mirisom ružmarina
Ovo je jedan od najjednostavnijih načina pripreme krumpira vrhunskog okusa.
Sastojci:
- cca 8 kom duguljastih krumpira srednje veličine
- cca 4 jušne žlice maslinovog ulja
- 2 grančice svježeg ružmarina
- po ukusu i potrebi soli
Priprema:
- Krumpire dobro izribati pod tekućom vodom pa ih posušiti u čistoj krpi.
- Izrezati komade alu folije 2-3 puta dulje od krumpira.
- Ružmarin sitno iscjeckati nožem i pripremiti sve sastojke.
- Svaki krumpir dobro izbockati čačkalicom.
- Donju trećinu pripremljenog komada alu folije premazati maslinovim uljem uz pomoć kista, posipati prstohvatom ružmarina i soli.
- Krumpir dobro premazati maslinovim uljem uz pomoć kista, položiti ga na alu foliju te i njega posipati solju i ružmarinom.
- Umotati krumpir u foliju, dobro pritisnuti krajeve, položiti u (suhi) kalup te ga peći u prethodno ugrijanoj pećnici na 200 st.C oko 1 sat.
Pripomena. U vrijeme pripreme nije uračunato vrijeme pečenja krumpira.
- Vrijeme pripreme: 20 minuta
- Sastojci: maslinovo ulje / krumpir / ružmarin