Riža od jetrica

recepti_bez_slike
1 1/4 l govedske juhe  2 dag luka  15 dag jetrica  zeleni peršin  5 dag masti  2 žemlje 1 jaje  6 dag mrvica  pola  dag masti  sol papar priprema: Jetrica se sastruže i umiješa u dobro izmiješanu mast, u koju se doda jaje, na masti isprženi sitno nasjeckani luk i zeleni peršin, te razmočena, pasirana žemlja, sol, papar i mrvice. Ta smjesa protiskuje se kroz ribež u vruću juhu, pusti da prokuha i prelije s preostalom juhom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+197)
Expresno jelo, pomalo neobično, ali zašto ne probati... Naslov sve govori, riža od jetrica, nemojte biti skeptični, iznenadit ćete se. I ja sam jedna od onih da prvi put proba samo ono što lijepo zvuči ili izgleda, ali ovo jelo je baš ukusno, zbilja

Sastojci:

  • 1 1/4 l govedske juhe 
  • 2 dag luka 
  • 15 dag jetrica 
  • zeleni peršin 
  • 5 dag masti 
  • 2 žemlje
  • 1 jaje 
  • 6 dag mrvica 
  • pola  dag masti 
  • sol
  • papar

priprema:

Jetrica se sastruže i umiješa u dobro izmiješanu mast, u koju se doda jaje, na masti isprženi sitno nasjeckani luk i zeleni peršin, te razmočena, pasirana žemlja, sol, papar i mrvice. Ta smjesa protiskuje se kroz ribež u vruću juhu, pusti da prokuha i prelije s preostalom juhom.

Prosjek: 4 (+197)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)