Riža od jetrica
Expresno jelo, pomalo neobično, ali zašto ne probati... Naslov sve govori, riža od jetrica, nemojte biti skeptični, iznenadit ćete se. I ja sam jedna od onih da prvi put proba samo ono što lijepo zvuči ili izgleda, ali ovo jelo je baš ukusno, zbilja
Sastojci:
- 1 1/4 l govedske juhe
- 2 dag luka
- 15 dag jetrica
- zeleni peršin
- 5 dag masti
- 2 žemlje
- 1 jaje
- 6 dag mrvica
- pola dag masti
- sol
- papar
priprema:
Jetrica se sastruže i umiješa u dobro izmiješanu mast, u koju se doda jaje, na masti isprženi sitno nasjeckani luk i zeleni peršin, te razmočena, pasirana žemlja, sol, papar i mrvice. Ta smjesa protiskuje se kroz ribež u vruću juhu, pusti da prokuha i prelije s preostalom juhom.
- Vrijeme pripreme: 20 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): riža od jetrica / riža / mesno jelo
- Sastojci: žemlja / sol / peršin / papar / mrvice / mast / luk / jetrica / jaje / goveđa juha