

1 kg krumpira
50 dag špinata
10 dag prešane šunke
2 jaja
25 dag brašna
2 žlice kiselog vrhnja
2 žlice naribanog sira trapista
3 žlice maslaca
papar, sol
Priprema
Krumpir skuhajte u ljusci, zatim ga ogulite i toplog protisnite kroz tijesak za krumpir. U potpuno ohlađen krumpir dodajte jedno jaje, žlicu maslaca, brašno, posolite pa umijesite tijesto. U međuvremenu špinat očistite, operite, stavite ga u posoljenu vruću vodu i skuhajte dopola.
Zatim špinat ocijedite, ohladite i nasjeckajte, dodajte mu jaje, kiselo vrhnje, naribani sir, posolite, popaprite i izmiješajte. Krumpirovo tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj dasci na 1/2 cm debljine, po njemu složite odreske šunke i premažite nadjevom od špinata. Nakon toga tijesto savijte u roladu, zamotaj te ga u čisti suhi ubrus a krajeve dobro zavežite.
Zatim ovako pripremljenu roladu stavite u posoljenu kipuću vodu i na srednjoj vatri kuhajte oko 15 minuta. S kuhane rolade skinite ubrus, narežite je na ploške debljine oko 3 cm i prelijte rastopljenim maslacem. Poslužite s umakom od rajčice.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+748)
Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 50 dag špinata
- 10 dag prešane šunke
- 2 jaja
- 25 dag brašna
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 2 žlice naribanog sira trapista
- 3 žlice maslaca
- papar, sol
Priprema
Krumpir skuhajte u ljusci, zatim ga ogulite i toplog protisnite kroz tijesak za krumpir. U potpuno ohlađen krumpir dodajte jedno jaje, žlicu maslaca, brašno, posolite pa umijesite tijesto. U međuvremenu špinat očistite, operite, stavite ga u posoljenu vruću vodu i skuhajte dopola.
Zatim špinat ocijedite, ohladite i nasjeckajte, dodajte mu jaje, kiselo vrhnje, naribani sir, posolite, popaprite i izmiješajte. Krumpirovo tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj dasci na 1/2 cm debljine, po njemu složite odreske šunke i premažite nadjevom od špinata. Nakon toga tijesto savijte u roladu, zamotaj te ga u čisti suhi ubrus a krajeve dobro zavežite.
Zatim ovako pripremljenu roladu stavite u posoljenu kipuću vodu i na srednjoj vatri kuhajte oko 15 minuta. S kuhane rolade skinite ubrus, narežite je na ploške debljine oko 3 cm i prelijte rastopljenim maslacem. Poslužite s umakom od rajčice.
Htio bi ovu roladu sutra probati napraviti...Jesu omjeri u sastojcima ok i dovoljni? Ako se svega striktno držim korak po korak, ok će mi ispasti? Važno mi je da bude uskusno i fino. Ako imate koji savjet, ili još nešto treba dodati receptu, javite mi please. S kojim još umakom se poslužuje? Pozz i držite fige