Rolada s jogurtom i malinama
Tijesto:
- 3 bjelanjka
- 1 velika žlica vode
- 4 žumanjka
- 5 dag šećera
- 1 vrećica vanilin šećera
- 9 dag brašna
- 1/2 male žlice praška za pecivo
Priprema:
Od bjelanjaka i vode napravite čvrst snijeg. Postupno dodajte šećer i vanilin šećer i miješajte električnom miješalicom. Postupno dodajte žumanjke i miješajte. Oprezno umiješajte prosijano brašno i prašak za pecivo. Lim obložite masnim papirom ili premažite masnoćom. Tijesto stavite u lim i poravnajte. Pecite 8 - 10 min. u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva. Pečeni biskvit stavite na vlažnu krpu, skinite masni papir i zamotajte. Ostavite da se ohladi.
Nadjev:
- 25 - 30 dag malina
- 4 - 5 listića želatine
- 10 dag šećera
- 15 - 20 dag jogurta
- ribana korica od 1 limuna
- 8 - 10 dag tučenog vrhnja
- 1 žlica sitnog šećera
Priprema:
Stavite želatinu u hladnu vodu da omekša. Maline usitnite vilicom, stavite na cjedilo i istisnite sok. Dodajte šećer, jogurt i limunovu koricu, te dobro promiješajte. Ocijedite želatinu, pomiješajte u toploj vodi, da se otopi . Pomiješajte s malo kreme od malina, a zatim sve dodajte kremi, promiješajte i na neko vrijeme stavite u hladnjak. Ćim krema počne želirati, dodajte tučeno vrhnje i oprezno umiješajte u kremu. Biskvit premažite nadjevom, napravite roladu i stavite u hladnjak 4 sata. Posipajte sitnim šećerom, narežite po želji i poslužite.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): rolada
- Sastojci: želatina / vrhnje / voda / vanilin šećer / šećer / prašak za pecivo / maline / korica limuna / jogurt / jaja / brašno