4 veca komada tanko izrezanog pileceg filea
100 gr graska
100 gr "carskog povrca" (ja koristim Ledo)
2 krompira srednje velicine
oko 150 gr sira trapista
1 glavica crvenog luka
po zelji gljive
vrhnje za kuhanje
jaja za pohovanje
zacini (vegeta, sol, zacinsko bilje)
riza kao prilog
Priprema:
Izrezati krompir i povrce na kockice pa kuhati zajedno s graskom 30tak min.
Preprziti luk i gljive i dodati kuhano povrce. Onda dodati trapist izrezan na kockice.
Sve zaliti s malo vrhnja za kuhanje uz dodatak zacina po zelji.
Ostaviti malo na vatri (samo da vrhnje postane gusto)
Kuhinjskim cekicem "izlupati" piletinu i stavljati dio smjese pa urolati (prvo krajeve sa strana pa onda praviti rolate). Ucvrstiti cackalicama po potrebi. (meni nisu bile potrene jer sam pohovala prvo zavrsni kraj i tako i przila pa se nisu mogli odmotavati)
Pohovati u brasno, jaja, pa u krusne mrvice i peci na vrelom ulju.
Kao prilog pripremila sam običnu bijelu rizu koju sam kuhala s malo vegete i zacinskog bilja. Servirala sam je pomocu klaupa za puding. Dekorisala sam tanjur pecenom crvenom paprikom (koju sam slucajno nasla u frizideru) i listicima svjezeg bosiljka.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+600)
Ovo jelo je nastalo kao i vecina drugih koje ja kuham: pitanjem sta bi bilo kad bi bilo, tj. pronadjem sastojke i smisljam nacine za njihovu kombinaciju.. sve zacinim s malo maste... i svi su ludiii za njima :)
Potrebno je (za 4 osobe)
- 4 veca komada tanko izrezanog pileceg filea
- 100 gr graska
- 100 gr "carskog povrca" (ja koristim Ledo)
- 2 krompira srednje velicine
- oko 150 gr sira trapista
- 1 glavica crvenog luka
- po zelji gljive
- vrhnje za kuhanje
- jaja za pohovanje
- zacini (vegeta, sol, zacinsko bilje)
- riza kao prilog
Priprema:
Izrezati krompir i povrce na kockice pa kuhati zajedno s graskom 30tak min.
Preprziti luk i gljive i dodati kuhano povrce. Onda dodati trapist izrezan na kockice.
Sve zaliti s malo vrhnja za kuhanje uz dodatak zacina po zelji.
Ostaviti malo na vatri (samo da vrhnje postane gusto)
Kuhinjskim cekicem "izlupati" piletinu i stavljati dio smjese pa urolati (prvo krajeve sa strana pa onda praviti rolate). Ucvrstiti cackalicama po potrebi. (meni nisu bile potrene jer sam pohovala prvo zavrsni kraj i tako i przila pa se nisu mogli odmotavati)
Pohovati u brasno, jaja, pa u krusne mrvice i peci na vrelom ulju.
Kao prilog pripremila sam običnu bijelu rizu koju sam kuhala s malo vegete i zacinskog bilja. Servirala sam je pomocu klaupa za puding. Dekorisala sam tanjur pecenom crvenom paprikom (koju sam slucajno nasla u frizideru) i listicima svjezeg bosiljka.
Hm, sve je super, i jako ukusno i fino, jedino je moj savjet ako pravite za 4 osobe, pripremite malo više krompira a i filea. Meni je bilo premalo po ovome. Sve drugo, čaroban ručak