Rolovana piletina s povrćem

recepti_bez_slike
4 veca komada tanko izrezanog pileceg filea 100 gr graska 100 gr "carskog povrca" (ja koristim Ledo) 2 krompira srednje velicine oko 150 gr sira trapista  1 glavica crvenog luka po zelji gljive vrhnje za kuhanje jaja za pohovanje zacini (vegeta, sol, zacinsko bilje) riza kao prilog Priprema: Izrezati krompir i povrce na kockice pa kuhati zajedno s graskom 30tak min.  Preprziti luk i gljive i dodati kuhano povrce. Onda dodati trapist izrezan na kockice. Sve zaliti s malo vrhnja za kuhanje  uz dodatak zacina po zelji.  Ostaviti malo na vatri (samo da vrhnje postane gusto) Kuhinjskim cekicem "izlupati" piletinu i stavljati dio smjese pa urolati (prvo krajeve sa strana pa onda praviti rolate). Ucvrstiti cackalicama po potrebi. (meni nisu bile potrene jer sam pohovala prvo zavrsni kraj i tako i przila pa se nisu mogli odmotavati) Pohovati u brasno, jaja, pa u krusne mrvice i peci na vrelom ulju. Kao prilog pripremila sam običnu bijelu rizu koju sam kuhala s malo vegete i zacinskog bilja. Servirala sam je pomocu klaupa za puding. Dekorisala sam tanjur pecenom crvenom paprikom (koju sam slucajno nasla u frizideru) i listicima svjezeg bosiljka. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+600)
Ovo jelo je nastalo kao i vecina drugih koje ja kuham: pitanjem sta bi bilo kad bi bilo, tj. pronadjem sastojke i smisljam nacine za njihovu kombinaciju.. sve zacinim s malo maste... i svi su ludiii za njima :)
Recepti - 5 - slika

Potrebno je (za 4 osobe)

  • 4 veca komada tanko izrezanog pileceg filea
  • 100 gr graska
  • 100 gr "carskog povrca" (ja koristim Ledo)
  • 2 krompira srednje velicine
  • oko 150 gr sira trapista 
  • 1 glavica crvenog luka
  • po zelji gljive
  • vrhnje za kuhanje
  • jaja za pohovanje
  • zacini (vegeta, sol, zacinsko bilje)
  • riza kao prilog

Priprema:

Izrezati krompir i povrce na kockice pa kuhati zajedno s graskom 30tak min. 

Preprziti luk i gljive i dodati kuhano povrce. Onda dodati trapist izrezan na kockice.

Sve zaliti s malo vrhnja za kuhanje  uz dodatak zacina po zelji. 

Ostaviti malo na vatri (samo da vrhnje postane gusto)

Kuhinjskim cekicem "izlupati" piletinu i stavljati dio smjese pa urolati (prvo krajeve sa strana pa onda praviti rolate). Ucvrstiti cackalicama po potrebi. (meni nisu bile potrene jer sam pohovala prvo zavrsni kraj i tako i przila pa se nisu mogli odmotavati)

Pohovati u brasno, jaja, pa u krusne mrvice i peci na vrelom ulju.

Kao prilog pripremila sam običnu bijelu rizu koju sam kuhala s malo vegete i zacinskog bilja. Servirala sam je pomocu klaupa za puding. Dekorisala sam tanjur pecenom crvenom paprikom (koju sam slucajno nasla u frizideru) i listicima svjezeg bosiljka.

Prosjek: 5 (+600)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Kod mane's

Hm, sve je super, i jako ukusno i fino, jedino je moj savjet ako pravite za 4 osobe, pripremite malo više krompira a i filea. Meni je bilo premalo po ovome. Sve drugo, čaroban ručak