Šaumrole
Tjesto: paket lisnatog tijesta
Nadjev:
- 4 bjeljanjka
- 20 dkg šećera
- limunov sok
- šećer za posipanje (štaub šećer tj. šećer u prahu)
- ulje
Priprema:
Lisnato tijesto razvaljati i svaki list razrezati na 10 jednakih traka. Limene kalupe premazati uljem a svaki kraj trake premazati bjeljancem.
Namotati tjesto na kalupe.
Peći u namazanom limu 15-20 minuta na 220 celzija. Vruče skidati s kalupa, ostaviti da se ohlade i nadjevati toplom smjesom. Na kraju pošečeriti šećerom u prahu.
Nadjev: bjeljanjke istucite u čvrsti snijeg sa 10 dkg šećera.
Posebno skuhajte 10 dkg šećera sa pola dl vode i to tako dugo dok se zgusnuta rastopina izmedju dva prsta ne vuče u nit.
Zatim tucite i dalje bjeljanjke nalijevajući pritom posve lagano vruču sečernu rastopinu u snijeg dok smijesa ne postne posve gusta i sjajna!
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): kolač od lisnatog tijesta / kolači i slastice
- Sastojci: ulje / šećer u prahu / šećer / lisnato tijesto / limunov sok / bjelanjci