Savijača od smokava
sastojci:
1 gotovo vučeno tijesto ili 6 listova
Nadjev
- 10 dag maslaca
- 30 dag jabuka
- 30 dag svježih plavih smokava
- 5 dag slatkih mrvica
- 5 dag šećera
- vanilin šećer
- cimet
- maslac za premazivanje
priprema:
Na stolnjak položite tijesto, prelijte ga rastopljenim maslacem i složite nadjev od ribanih jabuka i smokava narezanih na kockice, šećera, mrvica i začina. Nakon što ste to napravili, umotajte i položite na maslacem premazan lim, pa pecite oko pola sata na 180 stupnjeva. Pečeno onda posipajte šećerom u prahu i poslužite s umakom od višanja ili smokava, koji ćete prirediti tako da marmeladu od tog voća prokuhate s malo vode.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): savijača od smokava / savijača
- Sastojci: vanilin šećer / tijesto / smokve / šećer / mrvice / maslac / jabuka / cimet