25 dkg brašna
18 dkg maslaca
1/4 žličica soli
1dcl vrhnja
Nadjev:
50 dkg svježih vrganja
10 dkg dimljenog špeka
1 velika glavica luka
2 režnja češnjaka
1svežanj peršina
1,5 dcl vrhnja
1 jaje
sol, papar
Priprema:
Promiješajte brašno sa maslacem, soli i vrhnjem. Zamijesite tijesto i stavite da odstoji pola sata.
Za nadjev luk nasjeckajte sa špekom pa umiješajte narezane vrganje. Dodajte češnjak sa peršinom.
Miješajte da se zgusne. Začinite pa primiješajte vrhnje sa žutanjkom.
Rastegnite tijesto, nanesite nadjev, savijte i stavite u Iim. Pecite 20-30 min na 225°C.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 1 (+1)
Tijesto:
- 25 dkg brašna
- 18 dkg maslaca
- 1/4 žličica soli
- 1dcl vrhnja
Nadjev:
- 50 dkg svježih vrganja
- 10 dkg dimljenog špeka
- 1 velika glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- 1svežanj peršina
- 1,5 dcl vrhnja
- 1 jaje
- sol, papar
Priprema:
Promiješajte brašno sa maslacem, soli i vrhnjem. Zamijesite tijesto i stavite da odstoji pola sata.
Za nadjev luk nasjeckajte sa špekom pa umiješajte narezane vrganje. Dodajte češnjak sa peršinom.
Miješajte da se zgusne. Začinite pa primiješajte vrhnje sa žutanjkom.
Rastegnite tijesto, nanesite nadjev, savijte i stavite u Iim. Pecite 20-30 min na 225°C.