Sitni kolači
Sastojci:
Među sitne kolače ubrajamo razno čajno pecivo, medenjake, kekse i druge rezane kolačiće, poznate i pod imenom »Novogodišnji kolačići«, U tu svrhu upotrebljava se najčešće: prhko tijesto, tijesto s medom, tijesto s praškom za pecivo, biskvitne smjese i drugo. Čajni kolačići moraju po svom obliku i veličini biti posve maleni, jednaki, uredno izrađeni, lijepi, a u ustima upravo »topivi«.
U prhko tijesto za sitne kolače nije poželjno stavljati prašak za pecivo, jer u tom slučaju mogu izgubiti željeni oblik.
Oblikovane kolačiće ne smijete prije pečenja stavljati u vrući lim. Važno je da kolačiće dobro ispečete, jer tako dulje ostaju jestivi. Za spremanje kolačića na dulje vrijeme najprikladnije su staklene, porculanske ili limene kutije.
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: prašak za pecivo