Škampi na buzaru

recepti_bez_slike
1 kg škampa 2 dl bijelog vina 3 češnja češnjaka 3 žlice krušnih mrvica 2 grančice peršinovog lista 1 žlica pirea od rajčice ulje sol žlica vinjaka nekoliko kriški prepečenog kruha  priprema:  Škampe očistite i operite. U široj posudi na zagrijanom ulju popržite nasjeckani češnjak, samo toliko da kuhačom jedanput promiješate, dodajte mrvice i kratko popržite. Onda dodajte škampe. Pirjajte ih 5 minuta na srednjoj vatri, uz stalno miješanje. Pire od rajčice razrijedite vodom i prelij te preko škampa. Posolite i prelijte vinom pa nastavite pirjati 10 do 15 minuta na laganoj vatri. Potkraj pirjanja ulijte vinjak. Na pladanj poslažite prepečeni kruh i na njega stavite škampe i sve prelij te umakom u kojem su se škampi pirjali.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2) ‹ Škampi na buzaru najbolji recept Špageti sa škampima na buzaru ›

Sastojci:

  • 1 kg škampa
  • 2 dl bijelog vina
  • 3 češnja češnjaka
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • 2 grančice peršinovog lista
  • 1 žlica pirea od rajčice
  • ulje
  • sol
  • žlica vinjaka
  • nekoliko kriški prepečenog kruha

 priprema: 

Škampe očistite i operite. U široj posudi na zagrijanom ulju popržite nasjeckani češnjak, samo toliko da kuhačom jedanput promiješate, dodajte mrvice i kratko popržite. Onda dodajte škampe. Pirjajte ih 5 minuta na srednjoj vatri, uz stalno miješanje. Pire od rajčice razrijedite vodom i prelij te preko škampa. Posolite i prelijte vinom pa nastavite pirjati 10 do 15 minuta na laganoj vatri. Potkraj pirjanja ulijte vinjak. Na pladanj poslažite prepečeni kruh i na njega stavite škampe i sve prelij te umakom u kojem su se škampi pirjali.

 

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)