Škampi na buzaru
Sastojci:
- 1 kg škampa
- 2 dl bijelog vina
- 1 luk
- 3 češnja češnjaka
- 2 žlice krušnih mrvica
- 2 grančice peršinovog lista
- 1-2 žlice pirea od rajčice
- maslinovo ulje
- 1,5 dl vode
- sol, papar
- žlica konjaka
Priprema:
Škampe očistite i operite. Kratko na maslinovom ulju zastaklite luk, dodajte češnjak da zamiriše, zatim mrvice i kratko popržite i na to dodajte škampe, pržite oko 5 minuta.
Dodajte bijelo vino i miješajte par minuta da škampi malo popiju, potom posolite, popaprite, dolijte vode, pire od rajčice i pustite poklopljeno da krčka na srednjoj vatri oko 20 minuta. Na kraju podlijte konjakom i dodajte nasjeckani peršin.
- Vaše oznake (tagovi): buzara / škampi
- Sastojci: vode / mrvice / rajčice / papar / bijelo vino / maslinovo ulje / luk