Špinat zepečen s kruhom
Lagani zalogajčić, moja teta je to radila često, jako je ukusno, sad i ja svojima povremeno napravim.
Sastojci:
- 400 gr špinata
- 1 francuski kruh
- 4 žlice omekšanog maslaca
- nemasni namaz ili maslinovo ulje
- 1 žličica kumina
- 115 gr sira grojera
- 3 jaja
- 2 i 1/4 šalice mlijeka
- 115 gr gljiva
- sol, papar
- muškatni oraščić
Priprema:
Kuhani špinat dobro ocijediti. Kruh premazati namazom po izboru ili uljem.
Namazanu posudu prekriti kriškama kruha.
Popržiti luk i gljive 5 min., dodati špinat i kumin i začiniti.
Na kruh staviti smjesu,ribani sir, opet kruh i sir.
Umutiti jaja i mlijeko s muškatnim oraščićem, preliti preko kruha i zapeći na 190 C 40-45 min.