Srneći but na šumarski način

Autor: Miljac   (palac x 2700) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1 srneći but 4 dl kiselog mlijeka 15 dag suhe slanine 1 glavica luka 1 mrkva 1 peršinov korijen 1 manji celerov korijen 5 dag šampinjona 2 dl crnog vina 2 grančice peršinovog lista ulje papar sol priprema: Srneći but, koji je, preliven kiselim mlijekom, odležao 24 sata na hladnom mjestu, osušite, pa ga nabodite na štapiće narezanim šampinjonima i slaninom i stavite u prikladnu nauljenu posudu. Posebno na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk i očišćeno i naribana povrće i prelij te preko buta. Stavite u zagrijanu pećnicu, pa najprije meso pirjajte u vlastitom soku a zatim ga prelijevajte mješavinom vina i vode. Posolite i popaprite. Kada je meso posve omekšalo, izvadite ga iz umaka, narežite ga na odreske i složite na pladanj. Umaku dodajte nasjeckani peršinov list, izmiješajte i prelij te preko narezanog mesa. Poslužite uz žgance od heljdinog brašna.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+2)
Bio sam i lovac i šumar te nedjelje kad sam prvi put obukao lovačko odijelo. Srneći but bilo je ujedno i prvo jelo koje sam pripredio budućoj!

 sastojci:

  • 1 srneći but
  • 4 dl kiselog mlijeka
  • 15 dag suhe slanine
  • 1 glavica luka
  • 1 mrkva
  • 1 peršinov korijen
  • 1 manji celerov korijen
  • 5 dag šampinjona
  • 2 dl crnog vina
  • 2 grančice peršinovog lista
  • ulje
  • papar
  • sol

priprema:

Srneći but, koji je, preliven kiselim mlijekom, odležao 24 sata na hladnom mjestu, osušite, pa ga nabodite na štapiće narezanim šampinjonima i slaninom i stavite u prikladnu nauljenu posudu. Posebno na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk i očišćeno i naribana povrće i prelij te preko buta. Stavite u zagrijanu pećnicu, pa najprije meso pirjajte u vlastitom soku a zatim ga prelijevajte mješavinom vina i vode. Posolite i popaprite. Kada je meso posve omekšalo, izvadite ga iz umaka, narežite ga na odreske i složite na pladanj. Umaku dodajte nasjeckani peršinov list, izmiješajte i prelij te preko narezanog mesa. Poslužite uz žgance od heljdinog brašna.

 

Prosjek: 4 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)