50 dkg brašna
3 žlice ulja
2 del tople vode
2 kapi octa
Nadjev:
5 srednje velikih bijelih repa
5 dcl mlijeka
4 cijela jaja
2 šake domaćeg svježeg kravljeg sira
5 žlica vrhnja
1 žlica soli
1 dcl ulja
Priprema:
Prvo treba naribati repu, do pola skuhati, ocijediti i namočiti u mlijeko. To neka stoji namočeno jedan dan.
Nakon toga dodati ostale sastojke za nadjev.
Tijesto zamjesiš i ostaviš da odstoji pola sata.
Zatim treba tijesto tanka razvući, premazati nadjevom, saviti, staviti u namašćeni lim, premazati vrhnjem te peći na srednjoj temperaturi jedan sat.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Tijesto:
- 50 dkg brašna
- 3 žlice ulja
- 2 del tople vode
- 2 kapi octa
Nadjev:
- 5 srednje velikih bijelih repa
- 5 dcl mlijeka
- 4 cijela jaja
- 2 šake domaćeg svježeg kravljeg sira
- 5 žlica vrhnja
- 1 žlica soli
- 1 dcl ulja
Priprema:
Prvo treba naribati repu, do pola skuhati, ocijediti i namočiti u mlijeko. To neka stoji namočeno jedan dan.
Nakon toga dodati ostale sastojke za nadjev.
Tijesto zamjesiš i ostaviš da odstoji pola sata.
Zatim treba tijesto tanka razvući, premazati nadjevom, saviti, staviti u namašćeni lim, premazati vrhnjem te peći na srednjoj temperaturi jedan sat.