Svinjska jetra na pastirski način

recepti_bez_slike
50 dag jetre 2 glavice luka 4 jaja 20 dag ovčjeg sira ulje vegeta papar sol Priprema: Jetru operite i skuhajte, a zatim je ocijedite i narežite na manje komade. Na ulju popržite nasjeckani luk, pa kada zažuti, dodajte narezanu jetru i zajedno pržite oko 5 minuta. Posolite, popaprite i pospite vegetom. Dodajte zdrobljeni ovčji sir i prelijte razmućenim jajima. Na laganoj vatri, bez miješanja, završite prženje. Poslužite sa salatom od pečenih paprika, prelivenih kiselim vrhnjem i posutim nasjeckanim celerovim listom.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+507)

Sastojci:

  • 50 dag jetre
  • 2 glavice luka
  • 4 jaja
  • 20 dag ovčjeg sira
  • ulje
  • vegeta
  • papar
  • sol

Priprema:

Jetru operite i skuhajte, a zatim je ocijedite i narežite na manje komade. Na ulju popržite nasjeckani luk, pa kada zažuti, dodajte narezanu jetru i zajedno pržite oko 5 minuta. Posolite, popaprite i pospite vegetom. Dodajte zdrobljeni ovčji sir i prelijte razmućenim jajima. Na laganoj vatri, bez miješanja, završite prženje. Poslužite sa salatom od pečenih paprika, prelivenih kiselim vrhnjem i posutim nasjeckanim celerovim listom.

 

Prosjek: 4 (+507)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)